Festivalul de muzică clasică în aer liber, a treia ediție, la Orheiul Vechi

Date:

Share post:

La 13 iunie  2018, la sediul  Ministerului  Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova s-a desfășurat conferința de presă dedicată festivalului de muzică clasică în aer liber DescOPERĂ, cea de-a treia ediție. Festivalul se va desfășura în perioada 15-17 iunie a.c., în rezervația cultural-naturală ,,Orheiul Vechi, satul Butuceni.

Protagoniștii festivalului sunt : Ion Grosu, directorul Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, Svetlana Bivol, directorul Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, Anatol Botnaru, proprietarul pensiunii ce va găzdui evenimentul și Friedrich Pfeiffer, dirijorul austriac al festivalului.

Festivalul DescOPERĂ are două obiective principale:

  • Promovarea muzicii clasice, a școlii de muzică clasică și canto academic de care dispune Republica Moldova, reprezentată de Teatrul Național de Operă și Balet ,,Maria Bieșu,, și Filarmonica Națională ,,Serghei Lunchevici’’;
  • Promovarea obiectivelor turistice a Republicii Moldova și a valorilor culturale.

Evenimentul este organizat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării,în colaborare cu Teatrul Național de Operă și Balet ,,Maria Bieșu’’ și Filarmonica Națională ,,Serghei Lunchevici’’, ce au pregătit un program interesant, dar și ” gustos”, pentru toți spectatorii, în toate agropensiunile din zona Tribujeni (Orhei), în perioada 16-17 iunie a.c.

În acest an, toate spectacolele vor avea loc în locații diferite, fiind prezente la eveniment inclusiv orchestre și soliștii autohtoni de peste Prut, sub conducerea cunoscutului dirijor austriac Friedrich Pfeiffer.

Biletele pot fi procurate la casele Teatrului Național de Operă și Balet,,Maria Bieșu’’ și Filarmonica Națională ,,Serghei Lunchevici’’ pe iTicket.md, precum și Info-Point-ul din Butuceni. Costul biletelor este de la 200-300 lei, iar pentru studenți și pensionari, prețul este mai mic, respectiv 150 lei.

Evenimentul se desfășoară în cadrul campaniei de promovare a Moldovei ca destinație turistică ,,Fii Oaspetele Nostru” și este organizat sub egida brandului turistic de țară Pomul Vieții și a brandului național Vinul Moldovei, inclusiv cu scopul bine determinat de a promova valorile culturale și calitatea vieții. Partenerii evenimentului sunt Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare în Republica Moldova.

Stelly Rusnac

spot_img

Articole asemănătoare

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție, iar Auto Deals aduce oferte și reduceri la cele mai noi modele de maşini, motociclete şi scutere.

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde?

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Azi s-a dat startul: Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”

Azi începe Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”. Mai multe amănunte în acest sens, la Infoanunț.

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde?

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde? Răspunsul îl veți...