Festivalul de muzică clasică în aer liber, a treia ediție, la Orheiul Vechi

Date:

Share post:

La 13 iunie  2018, la sediul  Ministerului  Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova s-a desfășurat conferința de presă dedicată festivalului de muzică clasică în aer liber DescOPERĂ, cea de-a treia ediție. Festivalul se va desfășura în perioada 15-17 iunie a.c., în rezervația cultural-naturală ,,Orheiul Vechi, satul Butuceni.

Protagoniștii festivalului sunt : Ion Grosu, directorul Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, Svetlana Bivol, directorul Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, Anatol Botnaru, proprietarul pensiunii ce va găzdui evenimentul și Friedrich Pfeiffer, dirijorul austriac al festivalului.

Festivalul DescOPERĂ are două obiective principale:

  • Promovarea muzicii clasice, a școlii de muzică clasică și canto academic de care dispune Republica Moldova, reprezentată de Teatrul Național de Operă și Balet ,,Maria Bieșu,, și Filarmonica Națională ,,Serghei Lunchevici’’;
  • Promovarea obiectivelor turistice a Republicii Moldova și a valorilor culturale.

Evenimentul este organizat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării,în colaborare cu Teatrul Național de Operă și Balet ,,Maria Bieșu’’ și Filarmonica Națională ,,Serghei Lunchevici’’, ce au pregătit un program interesant, dar și ” gustos”, pentru toți spectatorii, în toate agropensiunile din zona Tribujeni (Orhei), în perioada 16-17 iunie a.c.

În acest an, toate spectacolele vor avea loc în locații diferite, fiind prezente la eveniment inclusiv orchestre și soliștii autohtoni de peste Prut, sub conducerea cunoscutului dirijor austriac Friedrich Pfeiffer.

Biletele pot fi procurate la casele Teatrului Național de Operă și Balet,,Maria Bieșu’’ și Filarmonica Națională ,,Serghei Lunchevici’’ pe iTicket.md, precum și Info-Point-ul din Butuceni. Costul biletelor este de la 200-300 lei, iar pentru studenți și pensionari, prețul este mai mic, respectiv 150 lei.

Evenimentul se desfășoară în cadrul campaniei de promovare a Moldovei ca destinație turistică ,,Fii Oaspetele Nostru” și este organizat sub egida brandului turistic de țară Pomul Vieții și a brandului național Vinul Moldovei, inclusiv cu scopul bine determinat de a promova valorile culturale și calitatea vieții. Partenerii evenimentului sunt Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare în Republica Moldova.

Stelly Rusnac

spot_img

Articole asemănătoare

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează. 

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă?

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă? Da, perfect adevărat. Despre aceasta vorbim în continuare.

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național. Cea de-a noua ediție va oferi 30 de burse, fiecare în valoare de 5000 de lei/an școlar/elev

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Foto

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Mai multe amănunte în articolul de astăzi.