Festivalul Nopțile Pianistice din Moldova – Marea Neagră are loc în perioada 21 iunie – 6 iulie

Date:

Share post:

În perioada 21 iunie-6 iulie 2018 la Chișinău și Tiraspol se va desfășura Festivalul Nopțile Pianistice din Moldova – Marea Neagră la cea de-a XVI-a ediție.

În calendarul întregii lumi, 21 iunie este cunoscută ca fiind cea mai lungă zi din an, și cum putea marca solstițiul de vară decât printr-o frumoasă Sărbătoare a Muzicii.

Organizat de Alianța Franceză din Moldova, cu susținerea Ambasadei Franței în Republica Moldova și a altor parteneri media și nu numai, Ediția 2018 a Festivalului Nopțile Pianistice din Moldova – Marea Neagră prezintă publicul larg, anul acesta, cinci concerte.

21 – 27 iunie a.c., ora 19:00 – Gazda primei seri al festivalului va fi Sala cu Orgă din municipiul Chișinău, artiști de renume precum francezul Laurent Couson, compozitor, pianist și dirijor și pianistul moldovean Stanislav Jar, vor da start deschiderii evenimentului, alături de muzicienii Orchestrei Naționale de Cameră din Chișinău. De asemenea, în program vor evolua:  Maurice Ravel, Camille Saint-Saëns, Georges Bizet, dar și muzică de film.

Pentru 30 iunie, 4 iulie 2018, ora 19:00 – Filarmonica Națională ,, Serghei Lunchevici’’ a întocmit un program amplu, cu dirijori și soliști invitați din diferite țări, acompaniați de muzicienii Orchestrei Naționale de Cameră de la Chișinău precum și a Orchestrei simfonice de la Tiraspol.

6 iulie, ora 18:00 îTiraspol va răsuna compoziția Orchestrei simfonice, dirijată de Grigorii Moseienco, în interpretarea mai multor artiști de valoare internațională.

Biletele pot fi cumpărate de la casele Filarmonicii Naționale ,,Sergehei Lunchevici’’ și ale Sălii cu Orgă, prețul unui bilet fiind de 50 lei/mdl.

Lansat 16 ani în urmă, la inițiativa Alianței Franceze din Moldova, a directorului Festivalului omonim din Aix en Provence (Franța) Michel Bourdoncle și a cunoscutului dirijor Valentin Doni,  Festivalul poartă o conotație prestigioasă în agenda culturală a Republicii Moldova.

Stelly Rusnac

Foto: www.facebook.com

spot_img

Articole asemănătoare

Invitație la vizionarea unui nou film KineDok powered by One World Romania

Invitație. Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film din cadrul proiectului  KineDok powered by One World Romania, ediția a 9-a.

Maia Sandu, de Ziua României… Video

Maia Sandu, de Ziua României: „Drumul nostru este comun - locul nostru este împreună în Uniunea Europeană”. 

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.