sâmbătă, septembrie 23, 2023
21.8 C
București
spot_img

”Frumusețea” morții. O abordare arheologică, la Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad are deosebita plăcere de a organiza o nouă conferință cu tematică arheologică în colaborare cu Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț.

,,Frumusețea” morții. O abordare arheologică vă propune o incursiune în universul fascinant al obiceiurilor funerare din preistorie și până în modernitate, se arată în anunțul informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

În decursul istoriei oamenii au privit mortea în moduri diferite, iar cei care părăseau această lume beneficiau de o grijă aparte. Datele istorice consemnează numeroase obiceiuri legate de trecerea oamenilor în lumea de dincolo: de la tratamente speciale ale trupurilor, până la ridicarea unor monumente funerare impresionante. Știința actuală însă are instrumente suficiente prin care morții vremurilor trecute pot fi făcuți să ,,vorbească” despre timpurile în care au trăit. 

Din perspectivă arheologică, moartea nu are nimic macabru, ba din contră, este un domeniu fascinant, care ne arată trăsături aparte ale vechilor civilizații.

Invitat este domnul dr. Vasile Diaconu de la Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț. Organizator muzeograf Mircea Oancă.

Conferința va avea loc sâmbătă, 26 februarie 2022, ora 1100, la sediul central al muzeului din str. Vasile Pârvan, nr. 1.

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole