Iată ce au mai descoperit vameșii la trecerea frontierei. FOTO

Date:

Share post:

Iată ce au mai descoperit vameșii la trecerea frontierei. Fotografiile sunt cele care ne oferă informații concrete la subiectul dat.

Patru conducători auto sunt documentați de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST, după ce s-a depistat că mașinile conduse au nereguli în documentele de înmatriculare, dar și pentru transportare ilicită a unei cantități de substanță interzisă. Cazurile au fost consemnate în ultimele 48 de ore, în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița.
În cadrul controlului în linia a doua, efectuat asupra unui tânăr cu dublă cetățenie (MD/RO), polițiștii de frontieră în comun cu ofițerul FRONTEX au depistat în geanta personală trei tipuri de substanțe suspecte, asemănătoare cu cele psihotrope. Din spusele tânărului, substanța îi aparține și ar fi procurat-o în Marea Britanie, de unde și revenea acasă. Substanța suspectă a fost ridicată, urmând să fie supusă expertizei de rigoare.
Un alt posesor al dublei cetățenii (MD/RO) s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară, la volanul unui vehicul de evacuare ce tracta o remorcă, ambele cu numere de înmatriculare moldovenești. La verificarea datelor din certificatul de înmatriculare cu numărul VIN al remorcii, polițiștii de frontieră au constatat că nu corespundeau. În fapt, vehiculul a continuat deplasarea însă fără remorcă, care a fost indisponibilizată pe teritoriul SPF Leușeni până la elucidarea tuturor circumstanțelor.
În alte două cazuri sunt cercetați cetățeni ai României. La controlul trecerii frontierei în comun cu ofițerii FRONTEX, un BMW X5 și o Honda CR-V, automobile înmatriculate în Estonia și Germania, aveau divergențe în datele din certificate și plăcuțele de înmatriculare. Specialiștii au stabilit existența semnelor rezonabile de falsificare. Ambele automobile au fost ridicate și plasate pe teritoriul SPF Leușeni.
Text și foto: PR Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM
spot_img

Articole asemănătoare

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră… Foto

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră... Unde anume, vom afla cititnd materialul care urmează.

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. FOTO

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. Unde? Când? La aceste întrebări răspundem azi în cele...

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României – micro-expoziție și recital extraordinar

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României - micro-expoziție și recital extraordinar. Azi, la Infoanunț.

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional Chișinău. Foto

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional ... Mai multe amănunte, azi, la Infoanunț.