joi, decembrie 8, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATE„Icoana – loc de întâlnire-n rugăciune cu Dumnezeu”

„Icoana – loc de întâlnire-n rugăciune cu Dumnezeu”

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud vă invită sâmbătă, 12 martie 2022, orele 14, în sala de expoziţii temporare a Muzeului Grăniceresc Năsăudean, la vernisajul expoziţiei de icoane pe sticlă „Icoana – loc de întâlnire-n rugăciune cu Dumnezeu”, realizată de membrii Cercului de pictură „Sf. Trei Ierarhi” al Parohiei Ortodoxe din localitatea Feldru, sub îndrumarea prof. Daniel Paneş şi a preoţilor Grigore Toader, Ioan Iliş şi Ioan Clapa.

Evenimentul este dedicat Duminicii Ortodoxiei (prima duminică din Postul Mare), când se prăznuieşte victoria cinstirii icoanelor împotriva iconoclasmului, prin decizia Sinodului VII Ecumenic, desfăşurat în anul 787 la Niceea, se arată într-un anunț media emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Având în vedere că anul 2022 a fost proclamat de Biserica Ortodoxă Română ca „Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului”, expoziţia pregătită la muzeul din Năsăud oferă momente de reflecţie şi conştientizare a legăturii indisolubile dintre icoană şi rugăciune.

Text și foto: Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud

 

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE