marți, martie 21, 2023
12.7 C
București
spot_img

Îmbunătățirea calității educației sportive pentru o instituţie de învăţământ extraşcolar

Luni, 29 octombrie 2018, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova a oferit seturi de echipament și inventar sportiv modern Școlii Sportive Specializate de box, luptă liberă și kickboxing.

Și așa cum, situația școlilor sportive din R. Moldova necesită a fi ameliorată Ministerul Educației, Culturii și Cercetării depune efort și sprijină domeniul tineretului și sportului.

Dezvoltarea școlilor sportive este o condiție indispensabilă pentru obținerea performanțelor în acest domeniu, pentru că ,,drumul” spre marile victorii începe anume din aceste instituții de învățământ. Iată de ce, îmbunătățirea calității educației sportive, crearea condițiilor optime pentru desfășurarea antrenamentelor și, nu în ultimul rând, atragerea copiilor și tinerilor în practicarea sistematică a sportului reprezintă priorități ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării”, a declarat secretarul  de stat Radu Rebeja participant la eveniment.

Seturile de echipament și inventar sportiv destinate Școlii Sportive Specializate de box, luptă liberă și kickboxing constau din: makiwara, balansoare, mingi medicinale din cauciuc, haltere mici, funii cu amortizator „Speed-cord”, sisteme de tip TRX etc. 

Menționăm că Școala Sportivă Specializată de box, luptă liberă și kickboxingeste o instituţie de învăţământ extraşcolar, în cadrul căreia activează trei secții: box, kickboxing și luptă liberă. În prezent, școala este frecventată de către cca 220 de copii.

Pentru procurarea echipamentului , din bugetul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării s-a alocat suma de 90 000 MDL.

Foto: mecc.gov.md

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole