O casă protejată – o viață salvată

Date:

Share post:

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă campania de prevenire a riscurilor de incendii cu genericul “O casă protejată – O viață salvată”.                           

Angajații IGSU au reluat acțiunile de instalare a detectoarelor de fum în locuințele oamenilor.  Potrivit specialiștilor peste 29 de familii din localitatea Dubăsarii Vechi  a raionului Criuleni urmează să beneficieze de detectoare de fum care vor reduce riscurile de producere a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon.

Primele familii din satul Dubăsarii Vechi au fost vizitate de către pompieri, care au și plasat instalațiile anti incendiu  în camerele unde funcționează sobe. Potrivit IGSU de aceste instalații beneficiază oamenii în etate, familiile cu mulți copii sau persoane cu dezabilități. Angajații IGSU din Criuleni urmează să instaleze  în scurt timp detectore în gospodării din localitățile Drăsliceni și Pîrîta.

Instalații similare au fost montate în mai multe case din raionul Glodeni și UTA Găgăuzia, iar în următoarea perioada pompierii urmează să ajungă la Orhei și Cantemir. În sezonul rece trecut angajații IGSU au montat aproape 3000 de detectoare, iar peste 2500 de familii din întreaga țară au beneficiat de acest proiect. Scopul campaniei este de a evita producerea incendiilor și a intoxicării oamenilor cu gaze toxice.

Ion Panfil

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.