miercuri, februarie 8, 2023
-2 C
București
spot_img

O casă protejată – o viață salvată

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă campania de prevenire a riscurilor de incendii cu genericul “O casă protejată – O viață salvată”.                           

Angajații IGSU au reluat acțiunile de instalare a detectoarelor de fum în locuințele oamenilor.  Potrivit specialiștilor peste 29 de familii din localitatea Dubăsarii Vechi  a raionului Criuleni urmează să beneficieze de detectoare de fum care vor reduce riscurile de producere a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon.

Primele familii din satul Dubăsarii Vechi au fost vizitate de către pompieri, care au și plasat instalațiile anti incendiu  în camerele unde funcționează sobe. Potrivit IGSU de aceste instalații beneficiază oamenii în etate, familiile cu mulți copii sau persoane cu dezabilități. Angajații IGSU din Criuleni urmează să instaleze  în scurt timp detectore în gospodării din localitățile Drăsliceni și Pîrîta.

Instalații similare au fost montate în mai multe case din raionul Glodeni și UTA Găgăuzia, iar în următoarea perioada pompierii urmează să ajungă la Orhei și Cantemir. În sezonul rece trecut angajații IGSU au montat aproape 3000 de detectoare, iar peste 2500 de familii din întreaga țară au beneficiat de acest proiect. Scopul campaniei este de a evita producerea incendiilor și a intoxicării oamenilor cu gaze toxice.

Ion Panfil

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole