O casă protejată – o viață salvată

Date:

Share post:

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă campania de prevenire a riscurilor de incendii cu genericul “O casă protejată – O viață salvată”.                           

Angajații IGSU au reluat acțiunile de instalare a detectoarelor de fum în locuințele oamenilor.  Potrivit specialiștilor peste 29 de familii din localitatea Dubăsarii Vechi  a raionului Criuleni urmează să beneficieze de detectoare de fum care vor reduce riscurile de producere a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon.

Primele familii din satul Dubăsarii Vechi au fost vizitate de către pompieri, care au și plasat instalațiile anti incendiu  în camerele unde funcționează sobe. Potrivit IGSU de aceste instalații beneficiază oamenii în etate, familiile cu mulți copii sau persoane cu dezabilități. Angajații IGSU din Criuleni urmează să instaleze  în scurt timp detectore în gospodării din localitățile Drăsliceni și Pîrîta.

Instalații similare au fost montate în mai multe case din raionul Glodeni și UTA Găgăuzia, iar în următoarea perioada pompierii urmează să ajungă la Orhei și Cantemir. În sezonul rece trecut angajații IGSU au montat aproape 3000 de detectoare, iar peste 2500 de familii din întreaga țară au beneficiat de acest proiect. Scopul campaniei este de a evita producerea incendiilor și a intoxicării oamenilor cu gaze toxice.

Ion Panfil

spot_img

Articole asemănătoare

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.

Cine se extinde în Spania, unde lansează al patrulea activ imobiliar, în valoare de 3,5 mil. dolari. Foto

MetaWealth, cea mai importantă platformă de investiții imobiliare fracționate, se extinde în Spania și lansează al patrulea asset din portofoliu.

Surprizele minunate de la Festivalul SFR

Vorbim în cele ce urmează despre minunatele surprize ale Festivalului SFR. Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc anunță lansarea celui de-al treilea număr al ziarului CineGazeta SFR.