Implicarea activă a femeilor în viața politică, economică și socială, în creștere

Date:

Share post:

O delegație a Republicii Moldova condusă de Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș a participat în perioada 14 – 21 martie curent la sesiunea  a 60-a a Comisiei privind statutul femeii, cu tematica „Abilitatea femeilor și legătura către o dezvoltare durabilă”. Scopul sesiunii a 60-a a Comisiei ONU privind statutul femeilor (CSW) reprezintă punerea în aplicare a obiectivelor Agendei pentru dezvoltare durabilă – 2030. Inegalitatea de gen, violența împotriva femeilor și nerespectarea drepturilor femeilor în societate, cât și măsurile intreprinse la nivel de țară în eradicarea acestui fenomen sunt temele principale abordate în cadrul sesiunii. Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei din R.Moldova, Stela Grigoraș, a menționat că participarea la acest eveniment constituie pentru țara noastră o certitudine a continuării eforturilor privind asigurarea egalității de gen și a drepturilor femeilor, se arată într-un comunicat de presă. “Implicarea activă a femeilor în viața politică, economică și socială este nu numai dreptul lor, dar și o pre-condiție pentru bunăstarea sporită a tuturor. Astfel, se observă o prezență mai largă a femeilor în diverse activități pentru care accesul lor a fost, anterior, limitat. Prin adoptarea Agendei de dezvoltare durabilă – 2030, Moldova a reiterat angajamentul privind asigurarea egalității de gen, la nivel național și internațional”, a declarat Stela Grigoraș. În acest context, Guvernul Republicii Moldova își asumă următoarele:

  • Elaborarea și aprobarea următorului program național privind asigurarea egalității între bărbați și femei, pentru următorii 5 ani în colaborare cu SDG.
  • Armonizarea legislației conform Convenției de la Istanbul pentru consolidarea multisectorială în prevenirea violenței în familie.
  • Optimizarea furnizării concediului pentru creșterea copilului și dezvoltarea infrastructurii pentru îngrijirea preșcolară și a educației.
  • Îmbunătățirea legislației în scopul de a asigura participarea deplină și efectivă a femeilor la toate nivelurile de luare a deciziilor în viața politică, economică și socială.
  • Prevenirea și interzicerea discriminării de gen în publicitate și mass-media.
  • Consolidarea rolului bărbaților și băieților în prevenirea și combaterea discriminării și a violenței împotriva fetelor și femeilor.

spot_img

Articole asemănătoare

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție, iar Auto Deals aduce oferte și reduceri la cele mai noi modele de maşini, motociclete şi scutere.

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde?

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Azi s-a dat startul: Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”

Azi începe Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”. Mai multe amănunte în acest sens, la Infoanunț.

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde?

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde? Răspunsul îl veți...