Generația de azi, filmul de mâine…

Date:

Share post:

SEARA FILMELOR DE SCURT-METRAJ

 

  • Regizate de Dorian Boguță

ALTfilm invită consumatorii de filme bune la o selecție de patru scurtmetraje românești, premiate la cele mai mari festivaluri și semnate de regizorul și actorul Dorian Boguță, basarabean de origine. Proiecția va avea loc Marți, 5 aprilie, ora 18:00, la Cinematograful Odeon (Mihai Eminescu, 55)

Filmele reflectă interesul regizorului față de explorarea diferitelor tipologii umane și situațiilor mai mult sau mai puțin cotidiene, pe care acestea reușesc să le construiască în jurul lor.

Filmele au fost realizate în cadrul școlii „Actorie de film”, înființată de Dorian Boguță, Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol în primăvara anului 2010. Primul lung-metraj al casei de producție a fost „Love building”, un film românesc cu încasări record în 2013.

Programul proiecțiilor de la Chișinău:

Kazimir (15 min)

Vera (27 min)

De azi înainte (36 min)

Sfârșit (15 min)

 După proiecții, va avea loc o sesiune de întrebări-răspunsuri cu regizorul, se arată într-un comunicat de presă.

Dorian Boguță a absolvit Universitatea de Teatru și Film Shota Rustaveli din Georgia și și-a început cariera de actor la Teatrul Național Chișinău. În 1999 s-a mutat la București și și-a câștigat recunoașterea prin rolurile jucate în serialele “Lombarzilor 8” (2006) și “Francesca” (2009).

În 2009 și-a făcut debutul în regie, cu scurt-metrajul “10”, marcând începutul unei serii de scurt-metraje de succes, printre care “De azi înainte” (2012), care a câștigat numeroase premii, inclusiv Cel mai bun scurt-metraj românesc. Un alt moment important în cariera sa de regizor a fost scurt-metrajul “Kazimir”, care a devenit unul dintre primele filme românești de groază.

Biletele sunt disponibile la Cinema ODEON și pe www.iticket.md

la film 2 la film 1

 

spot_img

Articole asemănătoare

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la …

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la ... Unde ? Pentru a afla răspunsul citim informațiile din materialul care urmează azi, la Infoanunț.

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la … Galerie foto

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la ... Pentru a afla unde și mai multe amănunte despre acest minunat eveniment, citim informațiile în cele ce urmează.

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Fotografii fascinante

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Muzeul Fotbalului vă invită să petreceți sărbătorile într-un mod unic.

Care sunt cele mai relevante aspecte privind starea actuală a învățământului superior românesc. Foto

Care sunt cele mai relevante aspecte privind starea actuală a învățământului superior românesc. Despre aceasta vorbim pe larg în cele ce urmează.