Investiții în oameni și capacități

Date:

Share post:

Prioritate majoră cu sprijnul UE

 La 16 martie a.c. a avut loc deschiderea întrunirii a 10a a Grupului de Coordonare a priorității nr.9 din Strategia UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) cu tematica – „Investiții în oameni și capacități”. SUERD are la bază 11 priorităţi iar Republica Moldova, alături de Austria, dezvoltă prioritatea care se referă la investiţia în oameni şi capacităţi. Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, în calitate de coordonator a aplicat în scopul obținerii asistenței tehnice din partea Uniunii Europene. Astfel, a fost oferit un grant de 60 mii euro pentru realizarea Strategiei Dunărene, în special a priorității nr.9 – „Investiții în oameni și capacități”. “Competivitatea resurselor umane este o prioritate majoră pentru țara noastră, de aceea considerăm că strategia pentru regiunea dunăreană va impulsiona și va aduce o valoare adăugată eforturilor Republicii Moldova în vederea realizării acestei priorități. Schimbul de experiență cu țările din regiune, care au parcurs această etapă, ne va ajuta să prevenim obstacolele care pot apărea în acest proces”, a declarat Laura Grecu, viceministrul muncii, protecției sociale și familiei, se arată într-un comunicat de presă. În acest context, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a prezentat obiectivele principale care urmează a fi realizate în cadrul strategiei dunării: revizuirea cadrului legal în domeniul forței de muncă; crearea locurilor de muncă și oportunități de ocupare; integrarea în cîmpul muncii a persoanelor vulnerabile( persoane cu dizabilități, romii etc); reducerea ocupării formale cît și gestionarea migrației forței de muncă. Menționăm că Strategia UE pentru regiunea Dunării, adoptată în anul 2010, este o iniţiativă politică a României şi Austriei la care participă 14 ţări, inclusiv R. Moldova.  Prin proiectul „Danube connects” (Dunărea uneşte), SUERD va fi promovată la nivel regional şi local, creându-se  un sistem naţional de management şi control al programelor de cooperare transfrontalieră până în anul 2020. 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.

Expoziția „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE” merită văzută!

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE”, ce va fi vernisată sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.