Incredibil! Un obuz este descoperit în zona SPF Cuconeștii Noi. FOTO

Date:

Share post:

Incredibil! Un obuz este descoperit în zona SPF Cuconeștii Noi, Republica Moldova. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

Polițiștii de frontieră din SPF Cuconeștii Noi au descoperit un obiect de luptă, posibil din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.
În weekendul trecut, în timpul unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, patrula Poliției de Frontieră a observat un obiect metalic asemănător unui proiectil de artilerie. Obuzul avea o lungime de 50 cm și un diametru de aproximativ 30 cm. Imediat a fost alertat serviciul 112 pentru a trimite o echipă de geniști și specialiști BOMBTEH.
Până la sosirea echipelor specializate și pe parcursul cercetărilor, perimetrul a fost securizat de către polițiștii de frontieră, iar persoanele din zona adiacentă au fost evacuate.

Intervenție de specialitate

Ulterior, obuzul a fost detonat în siguranță pe un poligon de specialitate.
Poliția de Frontieră face un apel către populație să fie foarte atentă și să informeze autoritățile competente în cazul descoperirii obuzelor sau altor tipuri de muniții. Prioritatea este siguranța vieții, iar riscurile nu trebuie asumate.
Text și foto: PR/ Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI Republica Moldova

 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.