Info Week – H2020/2018: ”O investiție în cercetare este o investiție în viitorul nostru.”

Date:

Share post:

Academia de Studii Economice a Moldovei, în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Cercetare şi Dezvoltare, organizează ateliere de lucru „INFO WEEK – H2020/2018” care se vor desfășura în perioada 18-20 iunie 2018.

“Info Week – H2020/2018”, ajuns la cea de-a IV-a ediţie, își propune să promoveze Programul Cadru de cercetare-inovare al Uniunii Europene – Orizont 2020, cât şi să prezinte apelurile deschise în cadrul acestui program. InfoWeek – H2020/2018 vine să ofere o platformă pentru mediul ştiinţifico-academic şi didactic, să consolideze echipe de cercetare pentru participarea în comun la apelurile deschise din cadrul Programului Orizont 2020 și să abordeze provocările din domeniul de Cercetare-Dezvoltare-Inovare.

”Este important să găsim noi apeluri deschise și să încercăm să formăm echipe de cercetare de la  diferite universități, pentru a iniția proiecte comune. Programul oferă posibilități mari, mai ales de ordin financiar. Participarea nu înseamnă doar accesarea fondurilor, dar și ieșirea RM pe plan internațional în domeniul cercetării, stabilirea noilor relații și parteneriate. Aplicarea se face în bază de concurs și suntem în situația să concurăm cu universități de prestigiu din lume. În fruntea clasamentului la cercetare sunt universitățile din SUA”, a declarat rectorul ASEM,  Grigore Belostecinic.

De asemenea, Viorica Boaghi, Directoarea Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare, a menționat că agenția este una nou creată, iar misiunea este de a implementa politica în domeniul cercetării și inovării. ”Orizont 2020 este un program care ne ajută să ajungem la inovații noi, să echilibrăm puterile noastre cu cele ale altor țări. Să punem baza economiei inteligente, sustenabile. Este un mijloc de stimulare a celor interesați în dezvoltarea noilor instrumente pentru a îmbunătăți domeniul de cercetare. O investiție în cercetare este o investiție în viitorul nostru. Doar prin cercetare și educație putem ajunge la un viitor unit, fortificat, la culme. RM investește o sumă de bani pentru ca să fim asociați la acest program. Nu avem o experiență atât de mare, dar am înregistrat rezultate foarte bune.”

Orizont 2020 este cel mai amplu program de cercetare și inovare derulat vreodată de UE. Începând cu 1 ianuarie 2014, Republica Moldova este ţară asociată la Programul Cadrul al Uniunii Europene de Cercetare-inovare, Orizont 2020.

Atelierele de lucru vor putea fi privite online, în cadrul unei transmisiuni LIVE pe www.idsi.md (IDSI TV).

Sursa: www.asem.md

spot_img

Articole asemănătoare

Caravana Orange ajunge la Iași. Pop-up Cinema în aer liber, în parcul Palas. Foto

Caravana Orange ajunge la Iași. Pop-up Cinema în aer liber, în parcul Palas. Te-ai bucurat de cele mai frumoase evenimente sub cerul liber, ai avut parte de distracție.

Invitație să petrecem vacanța de vară la muzeu

Invitație să petrecem vacanța de vară la muzeu. Muzeul Național de Istorie a României organizează, în lunile iulie și august 2024, o serie de ateliere de creație și educație muzeală care valorifică două dintre expozițiile temporare disponibile publicului în această perioadă.

Ups! A rămas fără mașină, după ce a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat. Foto

Ups! A rămas fără mașină, după ce a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat. Mai multe amănunte, în continuare, la Infoanunț.

Știați că… UAIC ocupă locul … în lume, conform clasamentului World University Rankings for Innovation 2024

Știați că... UAIC ocupă locul ... în lume, conform clasamentului World University Rankings for Innovation 2024.