Inovație prin tehnologie în sectorul public

Date:

Share post:

Joi, 15 martie 2018, a avut loc, la București, Conferința Națională de management modern în administrație, Inovație prin tehnologie în sectorul public, eveniment organizat de Oameni și Companii, editor al Portalului Național www.administratie.ro. La acest eveniment a participat și secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe, Melania Gabriela Ciot, se arată într-un comunicat de presă.

În cadrul intervenției sale, secretarul de stat român a evidențiat nevoia unei administrații publice moderne și inovatoare, care să ofere servicii publice de calitate, adaptate nevoilor cetățenilor. A făcut referire la sondajele realizate la nivelul Uniunii Europene privind experiența de utilizare a serviciilor publice, care au arătat o îmbunătățire a acestora, datorată inovării. În acest context, secretarul de stat român a subliniat necesitatea unui demers mai intens și constant de inovare a activității instituțiilor publice, a modului de interacțiune și de comunicare cu cetățenii.

Totodată, secretarul de stat a făcut referire și la nevoia constantă de resurse umane de calitate, capabile să opereze în contextul dezvoltării noilor tehnologii informaționale și comunicaționale. „Totodată, este necesară urmărirea acestui obiectiv în conexiune cu politicile publice privind educația, cu accent pe inițiativele privind educația digitală, esențiale pentru dezvoltarea economiei cunoașterii și creșterea competitivității economice a României”, a declarat oficialul român.

În încheierea intervenției sale, secretarul de stat a subliniat faptul că, din perspectivă europeană, dar şi naţională, asigurarea unor mecanisme active de adaptare la evoluţiile în domeniul digital reprezintă o prioritate şi un obiectiv permanent, inclusiv pentru sectorul public.

Autor:Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.