Inovație prin tehnologie în sectorul public

Date:

Share post:

Joi, 15 martie 2018, a avut loc, la București, Conferința Națională de management modern în administrație, Inovație prin tehnologie în sectorul public, eveniment organizat de Oameni și Companii, editor al Portalului Național www.administratie.ro. La acest eveniment a participat și secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe, Melania Gabriela Ciot, se arată într-un comunicat de presă.

În cadrul intervenției sale, secretarul de stat român a evidențiat nevoia unei administrații publice moderne și inovatoare, care să ofere servicii publice de calitate, adaptate nevoilor cetățenilor. A făcut referire la sondajele realizate la nivelul Uniunii Europene privind experiența de utilizare a serviciilor publice, care au arătat o îmbunătățire a acestora, datorată inovării. În acest context, secretarul de stat român a subliniat necesitatea unui demers mai intens și constant de inovare a activității instituțiilor publice, a modului de interacțiune și de comunicare cu cetățenii.

Totodată, secretarul de stat a făcut referire și la nevoia constantă de resurse umane de calitate, capabile să opereze în contextul dezvoltării noilor tehnologii informaționale și comunicaționale. „Totodată, este necesară urmărirea acestui obiectiv în conexiune cu politicile publice privind educația, cu accent pe inițiativele privind educația digitală, esențiale pentru dezvoltarea economiei cunoașterii și creșterea competitivității economice a României”, a declarat oficialul român.

În încheierea intervenției sale, secretarul de stat a subliniat faptul că, din perspectivă europeană, dar şi naţională, asigurarea unor mecanisme active de adaptare la evoluţiile în domeniul digital reprezintă o prioritate şi un obiectiv permanent, inclusiv pentru sectorul public.

Autor:Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.

Expoziția „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE” merită văzută!

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE”, ce va fi vernisată sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.