luni, decembrie 5, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATEInstituțiile statului trebuie să asigure curățarea zăpezii și a țurțurilor de pe...

Instituțiile statului trebuie să asigure curățarea zăpezii și a țurțurilor de pe acoperișuri

Prim-ministrul Pavel Filip a semnat o dispoziție prin care solicită instituțiilor statului să organizeze curățarea zăpezii și a țurțurilor de gheață de pe acoperișurile edificiilor, dar și a zăpezii din curțile acestora. Autorităților li se recomandă să ia măsurile necesare pentru a asigura securitatea personalului antrenat în lucrări, a trecătorilor și a zonei în care se efectuează acestea.

În același timp, premierul a solicitat administrației publice locale să informeze conducătorii instituțiilor publice  și agenții economici despre  necesitatea deszăpezirii acoperișurilor pentru a asigura securitatea cetățenilor.

În contextul codului galben de ninsori, emis de către meteorologi în data de 10 ianuarie, autoritățile au instituit o celulă de criză pentru a diminua consecințele provocate de condițiile meteo nefavorabile. Pe parcursul ultimelor zile, în lucrările de deszăpezire a drumurilor au fost antrenate peste 1.000 de unități de tehnică specială și peste 2.000 de muncitori. În această perioadă, pe drumurile din țară au fost împrăștiate peste 10 mii tone de material antiderapant.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova
RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE