Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Date:

Share post:

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.

Poliția de Frontieră continuă să își îmbunătățească capacitățile prin aplicarea tehnologiei performante pentru combaterea migrației ilegale și a amenințărilor teroriste. În acest sens, la data de 14 mai 2024, în incinta Direcției regionale Centru, 20 de polițiști de frontieră au participat la un curs de instruire specializat în utilizarea sistemelor de bruiere a undelor și a aparatelor de zbor fără pilot la bord.

Această inițiativă a fost posibilă parteneriatului dintre Poliția de Frontieră și GS Foundation, în cadrul Proiectului „Dezvoltarea unității de monitorizare aeriană în cadrul Poliției de Frontieră a Republicii Moldova”. Scopul principal al acestui proiect este îmbunătățirea supravegherii aeriene a frontierei Republicii Moldova, în vederea prevenirii migrației ilegale și a amenințărilor teroriste.

Instruirea polițiștilor de frontieră în utilizarea avansată a sistemelor de bruiere a undelor și a aparatelor de zbor fără pilot este o etapă esențială în atingerea acestui obiectiv pentru securitatea națională.

La finalul sesiunii de instruire, Poliția de Frontieră a primit un lot de antidrone, cu o valoare de 289 000,00 euro. Aceste antidrone reprezintă o achiziție strategică care va întări capacitatea instituției de a detecta și neutraliza amenințările din aer în mod eficient și rapid.

Eforturile în modernizarea și profesionalizarea forțelor de securitate sunt esențiale pentru asigurarea siguranței, ordinii și stabilității Republicii Moldova. Poliția de Frontieră în continuare va promova securitatea națională într-o manieră eficientă și responsabilă.

Text și foto:
Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM
spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România este Maritime Business Week.