Noi informații: Dezvoltarea cooperării pe dimensiunea de securitate a frontierei

Date:

Share post:

Aflăm azi noi informații despre dezvoltarea cooperării cu reprezentanții Germaniei pe dimensiunea de securitate a frontierei de stat a Republicii Moldova.

În cadrul unei întâlniri de curtoazie cu doamna Carolina Schröder, ofițer de legătură al Republicii Federale Germania, șeful Poliției de Frontieră Ruslan Galușca a reconfirmat interesul instituțional în fortificarea cooperării moldo-germane pe dimensiunea securității frontierei de stat.
Întrevederea a reprezentat un prilej de apreciere pentru sprijinul constant oferit de către Republica Federală Germania în dezvoltarea Poliției de Frontieră. Părțile au subliniat importanța acestui parteneriat, care contribuie semnificativ la consolidarea capacităților operaționale și la eficientizarea activității frontaliere.
Ruslan Galușca a mulțumit pentru suportul partenerilor germani în dezvoltarea sistemului de supraveghere a frontierei prin utilizarea aparatelor de zbor fără pilot, referindu-se la echiparea instituțională cu drone și la instruirile specializate conform practicii germane. Aceste inițiative au avut un impact semnificativ asupra eficienței operaționale și a abilităților de intervenție la frontiera Republicii Moldova, în contextul provocărilor și riscurilor apărute după declanșarea războiului în Ucraina.
De asemenea, interlocutorii au confirmat angajamentul pentru continuarea colaborării bilaterale prin derularea unor noi instruiri pentru polițiștii de frontieră, axate pe dezvoltarea componentei de supraveghere aeriană și control al trecerii frontierei de stat.
În încheierea ședinței, din partea conducerii Poliției Federale Germane, Carolina Schröder a transmis scrisoare de felicitare către Ruslan Galușca cu ocazia numirii sale în funcția de șef al Inspectoratului General, subliniind dorința de a consolida cooperarea pe diferite paliere de interes comun.
Text și foto: PR Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM

 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.