vineri, martie 24, 2023
19.8 C
București
spot_img

Introducerea carantinei pentru persoanele care intră în România?

Având în vedere discuțiile din spatiul public referitoare la motivele introducerii carantinei pentru persoanele care intră în România, fiind nevaccinate sau fără să fi trecut prin Covid-19 în ultimele 6 luni, Ministerul Sănătății aduce următoarele lămuriri:
Diferența dintre o persoană vaccinată sau care a avut Covid-19 în ultimele 6 luni și o persoană care nu s-a aflat în niciuna dintre cele două situații, constă din lipsa totală a protecției față de infecție la cea din urmă.
O persoană total neprotejată are cel mai mare risc de a se infecta. Efectuarea testului PCR în perioada asimptomatică în cazul acestor persoane este mai puțin concludentă, deoarece în zilele care urmează testării, acea persoană poate să dezvolte simptomatologie specifică COVID-19.
La persoanele cu un anumit grad de protecție, conferită de vaccin sau de trecerea prin boală, posibilitatea îmbolnăvirii este mult redusă, iar un rezultat negativ la testarea PCR este mult mai concludent.
Chiar și în cazurile rare în care și vaccinații și foștii bolnavi se infectează cu o nouă tulpină, protecția pe care o au deja, face ca organismul lor să se apere eficient și contagiozitatea lor să fie redusă, ceea ce nu se întâmplă în cazul persoanelor total neprotejate.

Text: Comunicat al Ministerului Sănătății de la București

Foto: Arhiva Info Anunț

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole