Invitație: Serată muzeală Teatru și Colinde în Lumina Exponatelor. Unde?

Date:

Share post:

Muzeul „Vasile Pârvan”, Bârlad, vă invită, vineri, 15 decembrie 2023, ora 18:00, alături de Cercul de Teatru de la Clubul Copiilor „Spiru Haret” și Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu”, să participați la o experiență culturală deosebită, într-un cadru deosebit, mai aproape de frumusețea artei și a tradițiilor, în care veți fi martorii unui dialog armonios între teatru și colinde, sub lumina caldă a exponatelor noastre prețioase.

Evenimentul va debuta cu două piese de teatru, susţinute de:  elevii Cercului de teatru de la Clubul Copiilor „Spiru Haret” Bârlad şi elevii clasei a XI-a de la Liceul Pedagogic „I. Popescu”, Bârlad, care studiază artă dramatică, sub coordonarea  prof. Artene Eliza.

Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele, de Matei Vişniec – o poveste despre timp şi despre trecerea lui aşa cum o receptăm, încă din copilărie, în alternanţa vreme bună-vreme rea, în diferenţa dintre cald şi frig, în hora nesfârşită a anotimpurilor și Crocodil, de Elise Wilk – o monodramă care face parte din trilogia adolescenţei şi vorbeşte despre David, un băieţel de 11 ani care este abandonat de părinţi în lumea aceasta mare.

Ativitatea va continua cu muzică. Colindele, cu rădăcini adânci în tradițiile culturale și religioase, reprezintă o expresie autentică a sărbătorilor de iarnă.

Aceste cântece, transmise din generație în generație, au o importanță deosebită și aduc o notă specială în atmosfera noastră festivă. Ele vor fi interpretate de corul Școlii Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu” – „Flori de vis”, instructor Liliana Arteni.

Mici artiști, putem spune, ce aduc cu ei o aură de inocență și bucurie în sărbătorile de iarnă, purtători ai spiritului Crăciunului.

Evenimentul va avea loc la sediul muzeului – Casa Sturdza – din str. Vasile Pârvan nr.4, Bârlad. Accesul publicului la eveniment este gratuit.

Organizator: muzeograf Gabriela ALBU.

Text și foto: PR MUZEUL „VASILE PÂRVAN” BÂRLAD

 

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.