Situată la răscrucea dintre Europa Centrală, Europa de Est și Balcani, România este una dintre cele mai minunate destinații din Europa, oferind o bogăție incredibilă de locuri unice de vizitat. Dar cel mai bun lucru este că România este încă una dintre cele mai ieftine țări de vizitat din Europa, unde chiar și restaurantele de lux și cluburile de lux au prețuri destul de mici în comparație cu Europa de Vest.
1. Autostrada Transfāgārāsan
Autostrada Transfāgārāsan este cel mai renumit drum montan din România, traversând Masivul Fāgāras din Munții Carpați. Denumirea oficială a drumului este Drumul Național 7C (DN7C). Autostrada este considerată unul dintre cele mai frumoase drumuri de munte din lume, trecând prin locuri incredibil de frumoase.
Autostrada Transfāgārāsan se închide în timpul iernii și se deschide vara timp de 5 sau 6 luni pe an, în funcție de condițiile meteorologice.
2. Delta Dunării
Întinzându-se pe 1.500.000 de hectare, Delta Dunării este cea mai mare și cea mai bine conservată deltă din Europa. Delta are trei canale: Chilia, Sulina și Sfântu Gheorghe.
Rezervația Biosferei Delta Dunării găzduiește unul dintre cele mai mari ecosisteme din lume. Delta găzduiește sute de specii de păsări, în special două specii de pelicani, heroni, berze, berze, cormorani și sturzi.
3. Drumul Transalpina
Transalpina este cea mai înaltă șosea din România, traversând Munții Parâng și făcând legătura între regiunea Transilvania) și Oltenia. Drumul, cu o lungime de 87 de mile, începe la Sāliste (județul Sibiu) și se termină la Novaci (Țara Gorjului), având o altitudine de la 1.476 de metri la Novaci la aproape 7.040 de metri la Pasul Urdele.
Spre deosebire de Transfāgārāsan, Transalpina se bucură de o frumusețe mai aspră, nealterată și este mult mai puțin aglomerată. Transalpina este deschisă de la sfârșitul lunii mai până la sfârșitul lunii octombrie (dacă vremea permite).
4. Sfinxul, în Munții Bucegi
Unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat în România este Sfinxul – o formațiune naturală de stâncă din Munții Bucegi. Pentru a ajunge în acest loc va trebui să faceți o drumeție la o altitudine de 2.216 metri.
Forma rocii, care seamănă cu o față umană, a fost rezultatul a sute de ani de eroziune cauzată de vânt și ploaie. Cu toate acestea, dintr-un anumit unghi, conturul său seamănă foarte mult cu Marele Sfinx din Giza, în Egipt. De aici și numele.
Potrivit unor teorii, Sfinxul a fost construit de poporul dacic ca un tribut adus lui Zalmoxis, o divinitate prezentă în cultura lor.
5. Barajul Vidraru
La aproximativ 40 de km de Curtea de Argeș, între versanții Pleasa și Vidraru, veți găsi unul dintre cele mai impresionante situri din România: Barajul Vidraru. În momentul în care a fost finalizat, în 1966, acesta era al 8-lea cel mai înalt baraj din Europa.
Lacul Vidraru – care a fost creat de baraj – este, de asemenea, foarte impresionant, adunând apă din mai multe râuri din jur, potrivit unui blog care promovează România.