Mai multe întreprinderi sunt investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată

Date:

Share post:

Mai multe întreprinderi sunt investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată. Unde și mai multe amănunte despre subiectul dat, în cele ce urmează.

Serviciul Fiscal de Stat examinează permanent respectarea legislației de către contribuabili. În context, ofițerii de investigație din cadrul Serviciului Fiscal de Stat, în perioada anului 2023, au identificat 10 întreprinderi care au intrat în insolvabilitate în mod intenționat datorită acțiunilor ilegale comise de factorii de decizie a acestor întreprinderi.

Crearea insolvabilității intenționate s-a datorat mai multor acțiuni inclusiv prin extragerea mijloacelor bănești în numerar de la conturile bancare și utilizarea în scopuri personale; supra îndatorarea debitorului; înstrăinarea bunurilor cu scopul reducerii capacității de plată.

Urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii de investigație și luând în considerație probele identificate, organul de urmărire penală a SFS a dispus inițierea în cele 10 cazuri identificate a urmării penale pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art.252 Cod penal – Insolvabilitatea intenționată.

Precizăm că, insolvabilitatea intenționată constituie infracțiune potrivit art. 252 Cod penal, iar persoanele riscă amendă de la 32 500 lei până la 167 500 lei, sau închisoare până la 6 ani.

Text: PR Serviciul Fiscal de Stat Republica Moldova

Foto: arhiva/pixabay

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.