Mai multe întreprinderi sunt investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată

Date:

Share post:

Mai multe întreprinderi sunt investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată. Unde și mai multe amănunte despre subiectul dat, în cele ce urmează.

Serviciul Fiscal de Stat examinează permanent respectarea legislației de către contribuabili. În context, ofițerii de investigație din cadrul Serviciului Fiscal de Stat, în perioada anului 2023, au identificat 10 întreprinderi care au intrat în insolvabilitate în mod intenționat datorită acțiunilor ilegale comise de factorii de decizie a acestor întreprinderi.

Crearea insolvabilității intenționate s-a datorat mai multor acțiuni inclusiv prin extragerea mijloacelor bănești în numerar de la conturile bancare și utilizarea în scopuri personale; supra îndatorarea debitorului; înstrăinarea bunurilor cu scopul reducerii capacității de plată.

Urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii de investigație și luând în considerație probele identificate, organul de urmărire penală a SFS a dispus inițierea în cele 10 cazuri identificate a urmării penale pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art.252 Cod penal – Insolvabilitatea intenționată.

Precizăm că, insolvabilitatea intenționată constituie infracțiune potrivit art. 252 Cod penal, iar persoanele riscă amendă de la 32 500 lei până la 167 500 lei, sau închisoare până la 6 ani.

Text: PR Serviciul Fiscal de Stat Republica Moldova

Foto: arhiva/pixabay

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.