Manifestație de solidaritate cu poporul ucrainean și la Iași

Date:

Share post:

Ieșenii care doresc să își exprime solidaritatea cu poporul ucrainean sunt invitați sâmbătă, 12 martie 2022, de la ora 15.00, pe pietonalul Ștefan cel Mare, în fața sediului Primăriei Municipiului Iași.

Este vorba de o inițiativă a președintelui Eurocities, Dario Nardella, primarul Florenței, preluată și de Asociația Municipiilor din România, organizație în care primarul Mihai Chirica deține funcția de vicepreședinte. Intenția inițiatorilor este ca această manifestare de solidaritate să aibă loc în aceeași zi în fața sediilor primăriilor marilor orașe din Europa.

Îndemnul adresat participanților este de a posta cât mai multe fotografii pe rețelele de socializare, folosind hashtagul #CitiesWithUkraine.Orașe precum Bologna, Braga, Florența, Milano, Marsilia, Nisa, Rotterdam ori Roma s-au alăturat deja acestui apel, dar toate orașele sunt invitate să se alăture acestui moment comun de solidaritate cu Ucraina, indiferent dacă sunt sau nu membre ale Eurocities.

Mai multe informații sunt disponibile aici: https://eurocities.eu/latest/cities-stand-with-ukraine-a-shared-moment-of-solidarity/.

Eurocities este o rețea de orașe mari din Europa înființată în 1986 de primarii din Barcelona, ​​Birmingham, Frankfurt, Lyon, Milano și Rotterdam. Eurocities include peste 200 de orașe importante din 38 de țări din Europa, care reunesc în jur de 130 de milioane de oameni. Din Eurocities fac parte și patru mari orașe din Ucraina: Kiev, Harkov, Lvov și Odesa.

Text: Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași

Deschidere – Imagine de bookdragon de la Pixabay

Interior – Imagine de Michael Jahn de la Pixabay

spot_img

Articole asemănătoare

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează. 

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă?

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă? Da, perfect adevărat. Despre aceasta vorbim în continuare.

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național. Cea de-a noua ediție va oferi 30 de burse, fiecare în valoare de 5000 de lei/an școlar/elev

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Foto

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Mai multe amănunte în articolul de astăzi.