marți, martie 21, 2023
12.7 C
București
spot_img

Manifestație de solidaritate cu poporul ucrainean și la Iași

Ieșenii care doresc să își exprime solidaritatea cu poporul ucrainean sunt invitați sâmbătă, 12 martie 2022, de la ora 15.00, pe pietonalul Ștefan cel Mare, în fața sediului Primăriei Municipiului Iași.

Este vorba de o inițiativă a președintelui Eurocities, Dario Nardella, primarul Florenței, preluată și de Asociația Municipiilor din România, organizație în care primarul Mihai Chirica deține funcția de vicepreședinte. Intenția inițiatorilor este ca această manifestare de solidaritate să aibă loc în aceeași zi în fața sediilor primăriilor marilor orașe din Europa.

Îndemnul adresat participanților este de a posta cât mai multe fotografii pe rețelele de socializare, folosind hashtagul #CitiesWithUkraine.Orașe precum Bologna, Braga, Florența, Milano, Marsilia, Nisa, Rotterdam ori Roma s-au alăturat deja acestui apel, dar toate orașele sunt invitate să se alăture acestui moment comun de solidaritate cu Ucraina, indiferent dacă sunt sau nu membre ale Eurocities.

Mai multe informații sunt disponibile aici: https://eurocities.eu/latest/cities-stand-with-ukraine-a-shared-moment-of-solidarity/.

Eurocities este o rețea de orașe mari din Europa înființată în 1986 de primarii din Barcelona, ​​Birmingham, Frankfurt, Lyon, Milano și Rotterdam. Eurocities include peste 200 de orașe importante din 38 de țări din Europa, care reunesc în jur de 130 de milioane de oameni. Din Eurocities fac parte și patru mari orașe din Ucraina: Kiev, Harkov, Lvov și Odesa.

Text: Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași

Deschidere – Imagine de bookdragon de la Pixabay

Interior – Imagine de Michael Jahn de la Pixabay

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole