vineri, martie 31, 2023
18.8 C
București
spot_img

Viața trăită în echilibru

A trăi în echilibru nu este deloc ușor. Dar aceasta este soluția pentru a ne bucura de viață, a trăi în pace, iubire și prosperitate. Viața în echilibru este cheia de la poarta fericirii. 

Ce însemnă echilibru? De unde știm că avem echilibru? Cine fixează echilibrul, m-a întrebat, pe bună dreptate, într-o zi, dr. Vasile Ouatu, un extraordinar medic din R. Moldova, un om cu o puternică forță interioară, care a plecat în vara lui 2020 în lumea de Dincolo, unde era nevoie de el. Eu văd echilibrul ca pe o mâncare care trebuie să fie nici sărată, nici piperată, așa i-am răspuns.

Condimentele se adaugă cu măsură, în echilibru, alături de alte ”arome” naturale, precum pozitivismul și optimismul. Am înțeles că aprecierea de sine, iubirea, compasiunea, toate trebuie să se afle într-un echilibru perfect.

Unii oameni trăiesc ancorați în material. Este ok. Dar trebuie să avem și aici echilibru între material și spiritual. Să vedem materialul ca pe o necesitate existențială și nicidecum ca pe un obiectiv de viață. Aduc aici argumentul lui Dalai Lama – ” de ce omul tot adună, întreaga viață, bunuri materiale fel de fel, el are doar un stomac?!”

Cât trăim viața aceasta pământeană, ar trebui să adunăm comori spirituale. Doar pe acestea le luăm Dincolo. Ajutorul dat semenilor noștri. Bunătatea inimii. Iubirea, înțelegerea, înțelepciunea. Ele pot fi dăruite oricând și oricui, dar cu măsură. În echilibru cu noi înșine.

O bunătate exagerată, care se află la polul opus, nu este benefică, nici pentru noi și nici pentru alții.

Am ajutat oameni, fără ca aceștia să ceară. Și rezultatul a fost nefericit, atât pentru mine, cât și pentru ei. De ce? Simplu, pentru că am încălcat principiul cere și ți se va da.

Echilibru înseamnă Iubire de Divinitate-Iubire de sine-Iubire de Alții. Aceasta este o parte din ecuația vieții. Avem credință, iubim pe Dumnezeu, Creatorul Suprem, ne iubim pe noi înșine și îi iubim pe alții.

Despre aceasta este scris în cartea Ecuația vieții. Calea spre fericire. Dacă vreți să rezolvați ecuația propriei vieți, puteți scrie pe e-mail ligiabeatrice@yahoo.com

Text: Ligia Beatrice Vasilescu

Foto: Arhiva Info Anunț

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole