72 de cetăţeni străini și 85 de mijloace de transport au primit refuz de intrare în Republica Moldova

Date:

Share post:

În decursul săptămânii precedente, 72 de cetăţeni străini, dar și 85 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

În perioada 7 – 13 martie 2022, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 360 de evenimente cu documentarea a 469 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:
– 41 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– 151 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 248 contravenții privind privind încălcarea regimului de sănătate, circulației rutieră, de transporturi;
– 12 cazuri de trafic ilicit de bunuri;
Au fost declanșate 270 de consemne, dintre care 111 consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 159 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale, se arată într-un comunicat emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.
În punctele de trecere a frontierei RM, fluxul de persoane a constituit 339 840 traversări, dintre care  un număr mai mare s-a înregistrat pe sensul de ieșire din țară – 179 701 treceri. Cele mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 264 394. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 79 737 traversări, la fel cele mai multe fiind înregistrate la ieșiea din Republica Moldova – 40 255.
Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România – 66% din totalul de traversări, iar 34% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la granița moldo-ucraineană.
Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Leușeni – 87 184 traversări persoane;
PTF Sculeni – 46 978 traversări persoane;
PTF comun Palanca-Maiaki-Udobnoe – 37 878  traversări persoane;
PTF Otaci – 26 620 traversări persoane;
PTF Cahul – 24 122 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 23 888 traversări persoane;
PTF Costești – 22 377 traversări persoane.
Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat 1 865 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.
La trecerea frontierei de stat, pe sensul de intrare în Moldova, au fost completate 2 876 fișe epidemiologice individuale.
Informați-Vă doar din surse oficiale!
#CălătorițiÎnSiguranță #solidaritate
Text și foto: Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM
spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la …

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la ... Unde ? Pentru a afla răspunsul citim informațiile din materialul care urmează azi, la Infoanunț.

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la … Galerie foto

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la ... Pentru a afla unde și mai multe amănunte despre acest minunat eveniment, citim informațiile în cele ce urmează.

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Fotografii fascinante

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Muzeul Fotbalului vă invită să petreceți sărbătorile într-un mod unic.