METROREX le urează La mulți ani tuturor copiilor. FOTO

Date:

Share post:

METROREX le urează La mulți ani tuturor copiilor. Un evenimentul marca METROREX.

În fiecare an, 1 Iunie este un prilej de sărbătoare la metrou. Printr-un eveniment care începe să dobândească tradiție, cel mai eficient mijloc de transport din București și-a redeschis porțile pentru copii cu o zi înainte.

Turul a început de la peronul stației Străulești unde micii pasageri și însoțitorii lor s-au îmbarcat în “Metroul Copiilor”, care avea să îi ducă într-un loc nemaivăzut de ei sau de alți călători, Depoul Străulești, situat pe Magistrala 4.

Specialiștii Metrorex în exploatarea metroului le-au stat la dispoziție micuților cu toate informațiile legate de metrou, dar și despre noul proiect de extindere, Magistrala 6. Copiii au fost extrem de încântați să facă poze în cabina mecanicului, cu trenurile și utilajele garate în depou, cu personalul aflat la eveniment și să se bucure de micile cadouri care prevestesc noua linie de metrou ce leagă Capitala de Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni.

Returul la peron a fost unul vesel și plin de culoare, continuat cu vizita la Muzeul Metroului unde copiilor le-au fost expuse deja desenele cu care au fost înscriși la eveniment.

De astăzi, expoziția “PUNEM ÎN LUMINĂ DESENELE COPIILOR”, de la Muzeul Metroului, stația Străulești a fost încununată de noi desene ale copiilor pasionați de acest mijloc de transport.

Felicitări din suflet cu suflet

“La mulți ani, dragi copii! Există bucurii care nu trebuie amânate. Ziua voastră este una dintre ele. Vă mulțumesc în numele METROREX pentru pasiunea pe care o manifestați față de metrou. Ne bucurăm nespus să vă avem din nou oaspeți! Construim pentru prezent, dar mai ales pentru viitor. Iar viitorul sunteți voi! Dorim să vă reconfirmăm încrederea că veți avea o viață frumoasă, într-un oraș primitor și modern, în care să vă puteți bucura de toate beneficiile unui transport eficient, sigur, european”, le-a transmis în ‘’Metroul Copiilor’’  Mariana Miclăuș, Director General Metrorex S.A, celor aflați la eveniment.

Noua Magistrală  6 va asigura legătura rețelei de metrou de la stația 1 Mai, situată pe Magistrala 4 cu Aeroportul Internațional din Otopeni. Magistrala M6 va avea un traseu de 14,2 km și va cuprinde 12 stații de metrou: Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Brătianu, Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Această conexiune nouă și rapidă se adresează tuturor locuitorilor Capitalei, oamenilor de afaceri, navetiștilor, turiștilor și va asigura îmbunătățirea oportunităților privind activitatea și călătoriile, mediul și calitatea vieții. Noua linie de metrou va deservi o zonă cu un potențial ridicat de cerere pentru transport rapid, sigur și eficient. De asemenea, siguranța în trafic se va îmbunătăți semnificativ.

Evenimentul marca METROREX a fost organizat împreună cu reprezentanți ai constructorilor desemnați pentru proiectarea și execuția lucrărilor de structură de rezistență pentru Secțiunea Sud și Secțiunea Nord ale Magistralei M6: Asocierea Alsim Alarko – Makyol, respectiv Asocierea Gülermak Ağir Sanayi Insaat Ve Taahhüt A.S.-Somet SA și cu suportul reprezentanților consultantului în acest proiect, consorțiul Internațional: PADECO CO., LTD., METROUL S.A., ORIENTAL CONSULTANTS GLOBAL CO., LTD.

Text și foto: METROREX

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România este Maritime Business Week.

Măsuri pentru diminuarea efectelor negative ale vremii caniculare la …

Măsuri pentru diminuarea efectelor negative ale vremii caniculare la ... Pentru a afla unde, cine și cum, vom citi materialul care urmează. 

NOU: „Deschisul de nepătruns” a artistului Ioan Sbârciu, la Muzeul Național Brukenthal

NOU: „Deschisul de nepătruns” a artistului Ioan Sbârciu, la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în continuare, la Infoanunț.