Ministrul Tudor Ulianovschi a inaugurat Ambasada Republicii Moldova în EAU

Date:

Share post:

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în prima jumătate a lunii mai a.c., a inagurat Ambasada Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, care a devenit a 41 misiune diplomatică a Republicii Moldova peste hotarele țării.

La ceremonia din seara zilei de 10 mai 2018, la Abu Dahbi,  a participat Ministrul de stat Zaki Anwar Nusseibeh, membri ai Guvernului Republicii Moldova, reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate în EAU, oameni de afaceri din țară și Emiratele Arabe, reprezentanță ai diasporei moldovenești.

Adresându-se celor prezenți, ,ministrul Tudor Ulianovschi a subliniat că prin inaugurarea Ambasadei Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, Executivul de la Chișinău trasează odată în plus principalele obiective în politica externă a statului – stabilirea relațiilor de parteneriat cu state din diferite regiuni ale globului, promovarea produselor și serviciilor autohtone pe diferite piețe, susținerea conaționalilor, prin oferirea serviciilor consulare sau de alt gen în orice țară s-ar afla ei, oriunde ar fi, se arată într-un comunicat de presă.

Deschiderea misiunii diplomatice constituie un nou capitol al dezvoltării relaţiilor de cooperare între Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite, fapt ce denotă interesul autorităţilor de la Chişinău de a contribui la consolidarea raporturilor bilaterale în cele mai diverse domenii de interes reciproc, pledând cu acest prilej pentru creșterea volumului comerţului bilateral şi atragerii investiţiilor emiriene în economia națională”, a punctat Ministrul moldovean al Afacerilor Externe.

Ministrul Zaki Anwar Nusseibeh a salutat inaugurarea Ambasadei Republicii Moldova cu sediul la Abu Dhabi, exprimând cu acest prilej deschiderea autorităţilor emiriene de a contribui la consolidarea relaţiilor de cooperare între Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite, spre binele ambelor ţări, precizează aceeași sursă.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite au fost stabilite la 21 decembrie 1995, fiind semnate în prezent 7 tratate bilaterale. Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, în anul 2017 volumul exporturilor moldoveneşti în Emiratele Arabe Unite a însumat 2,47 mln USD (comparativ cu  788,22 mii dolari SUA în anul 2016), iar volumul importurilor a constituit 1,89 mln USD (comparativ cu 1,08 mln USD în anul 2016).

Autor:Ion Panfil
spot_img

Articole asemănătoare

Invitație la vizionarea unui nou film KineDok powered by One World Romania

Invitație. Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film din cadrul proiectului  KineDok powered by One World Romania, ediția a 9-a.

Maia Sandu, de Ziua României… Video

Maia Sandu, de Ziua României: „Drumul nostru este comun - locul nostru este împreună în Uniunea Europeană”. 

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.