Ministrul Tudor Ulianovschi a inaugurat Ambasada Republicii Moldova în EAU

Date:

Share post:

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în prima jumătate a lunii mai a.c., a inagurat Ambasada Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, care a devenit a 41 misiune diplomatică a Republicii Moldova peste hotarele țării.

La ceremonia din seara zilei de 10 mai 2018, la Abu Dahbi,  a participat Ministrul de stat Zaki Anwar Nusseibeh, membri ai Guvernului Republicii Moldova, reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate în EAU, oameni de afaceri din țară și Emiratele Arabe, reprezentanță ai diasporei moldovenești.

Adresându-se celor prezenți, ,ministrul Tudor Ulianovschi a subliniat că prin inaugurarea Ambasadei Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, Executivul de la Chișinău trasează odată în plus principalele obiective în politica externă a statului – stabilirea relațiilor de parteneriat cu state din diferite regiuni ale globului, promovarea produselor și serviciilor autohtone pe diferite piețe, susținerea conaționalilor, prin oferirea serviciilor consulare sau de alt gen în orice țară s-ar afla ei, oriunde ar fi, se arată într-un comunicat de presă.

Deschiderea misiunii diplomatice constituie un nou capitol al dezvoltării relaţiilor de cooperare între Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite, fapt ce denotă interesul autorităţilor de la Chişinău de a contribui la consolidarea raporturilor bilaterale în cele mai diverse domenii de interes reciproc, pledând cu acest prilej pentru creșterea volumului comerţului bilateral şi atragerii investiţiilor emiriene în economia națională”, a punctat Ministrul moldovean al Afacerilor Externe.

Ministrul Zaki Anwar Nusseibeh a salutat inaugurarea Ambasadei Republicii Moldova cu sediul la Abu Dhabi, exprimând cu acest prilej deschiderea autorităţilor emiriene de a contribui la consolidarea relaţiilor de cooperare între Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite, spre binele ambelor ţări, precizează aceeași sursă.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite au fost stabilite la 21 decembrie 1995, fiind semnate în prezent 7 tratate bilaterale. Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, în anul 2017 volumul exporturilor moldoveneşti în Emiratele Arabe Unite a însumat 2,47 mln USD (comparativ cu  788,22 mii dolari SUA în anul 2016), iar volumul importurilor a constituit 1,89 mln USD (comparativ cu 1,08 mln USD în anul 2016).

Autor:Ion Panfil
spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.