luni, septembrie 25, 2023
19.5 C
București
spot_img

Modificări în circulația trenurilor din Chișinău

Trenurile din R. Moldova circulă actualmente pe liniile feroviare construite pe vremea fostei Uniunii Sovietice.  Trenul Chișinău-București trebuie să aștepte două-trei ore pentru schimbarea roților și racodrarea acestora la ecartamentul European.

Chișinău-Iași este singura rută ce se deplasează direct, într-un timp relativ scurt. Ca urmare a creștetrii solicitărilor de deplasare rapidă în România, a fost adăugată o nouă rută.

Trenul cu numărul 821, cursa Chișinău – Iași (Socola), care anterior circula de două ori pe săptămână, sâmbătă și duminică, de acum înainte va porni din Gara Feroviară Chișinău și în zilele de vineri, cu plecare la ora 06.43.

Trenul cu numărul 47, cursa Chișinău – Moscova, care circula anterior de patru ori pe săptămână, va porni zilnic, de la ora 10.50 din Chișinău, transmite IPN.

De asemenea, a fost modificată ora de plecare a trenului de pe cursa Chișinău – Sankt – Petersburg. Acesta va circula în zilele impare ale lunii, cu plecare la ora 22.14. Pasagerii vor trece controlul vamal moldovenesc în timpul circulației trenului, atât tur, cât și retur.
Administrația Căilor Ferate anunță, într-un comunicat de presă, că trenul de pe cursa Chișinău – București va pleca din Gara Feroviară Chișinău cu 11 minute mai târziu decât anterior, la ora 16.56.

 

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole