Moldova se adaptează normelor europene de evidență a deșeurilor

Date:

Share post:

Guvernul a aprobat lista deșeurilor, în contextul transpunerii în legislația națională a actelor normative ale Uniunii Europene la capitolul „Mediu” şi gestionarea deșeurilor, transmite IPN.

Moldova și-a asumat în Acordul de Asociere cu UE să asigure o evidență strictă și o raportare corectă a datelor privind deșeurile generate. De asemenea, Moldova este parte la Convenția de la Basel (Elveția), având obligația de a duce evidența și de a raporta deșeurile exportate.

Lista aprobată de guvern include 20 de categorii de deșeuri, legate de sursa generării acestora. Fiecărui tip îi este atribuit un cod, pentru asigurarea transparenței evidenței și raportării. Potrivit autorităților, aprobarea listei în cauză va contribui la implementarea unui sistem integrat de management al deşeurilor, implicit acest lucru va avea un impact benefic asupra sănătăţii şi bunăstării populaţiei.           (Ion Panfil)

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.