Moldova se adaptează normelor europene de evidență a deșeurilor

Date:

Share post:

Guvernul a aprobat lista deșeurilor, în contextul transpunerii în legislația națională a actelor normative ale Uniunii Europene la capitolul „Mediu” şi gestionarea deșeurilor, transmite IPN.

Moldova și-a asumat în Acordul de Asociere cu UE să asigure o evidență strictă și o raportare corectă a datelor privind deșeurile generate. De asemenea, Moldova este parte la Convenția de la Basel (Elveția), având obligația de a duce evidența și de a raporta deșeurile exportate.

Lista aprobată de guvern include 20 de categorii de deșeuri, legate de sursa generării acestora. Fiecărui tip îi este atribuit un cod, pentru asigurarea transparenței evidenței și raportării. Potrivit autorităților, aprobarea listei în cauză va contribui la implementarea unui sistem integrat de management al deşeurilor, implicit acest lucru va avea un impact benefic asupra sănătăţii şi bunăstării populaţiei.           (Ion Panfil)

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.