Noi ambasadori aprobați de Guvernul de la Chișinău

Date:

Share post:

Guvernul de la Chișinău a acceptat propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de a-l numi în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Regatul Belgiei pe Lilian Darie, transmite IPN. Lilian Darie este diplomat de carieră, are stagiu de lucru de 20 de ani, a fost și viceministru, a participat în mai multe misiuni diplomatice, cunoaște mai multe limbi.

Guvernul a susținut și candidatura lui Serghei Mihov pentru a fi numit ambasador în Lituania. Tatiana Pârvu este candidatura aprobată de executiv pentru funcția de ambasador al Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos, iar Denis Jelimalai – în Republica Populară Chineză. Denis Jelimalai are experiență în special în diplomația economică, având în vedere și faptul că a fost director MIEPO (Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova).

Tot astăzi, Guvernul a susținut numirea lui Anatolie Vangheli, ambasador în Republica Elenă, prin cumul și în Republica Cipru. Victor Osipov, ambasador în Austria, va fi prin cumul și ambasador în Slovenia.

Potrivit art.10 al Legii cu privire la serviciul diplomatic (legislația R. Moldova), ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari, reprezentanţii permanenţi, trimişii şi însărcinaţii cu afaceri ”en titre” (permanenţi) sunt numiți şi rechemați din funcţie de către preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului.

 

Propunerile referitoare la numirea în aceste funcţii sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.                    (Ligia Beatrice Vasilescu)

 

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.