Noi ambasadori aprobați de Guvernul de la Chișinău

Date:

Share post:

Guvernul de la Chișinău a acceptat propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de a-l numi în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Regatul Belgiei pe Lilian Darie, transmite IPN. Lilian Darie este diplomat de carieră, are stagiu de lucru de 20 de ani, a fost și viceministru, a participat în mai multe misiuni diplomatice, cunoaște mai multe limbi.

Guvernul a susținut și candidatura lui Serghei Mihov pentru a fi numit ambasador în Lituania. Tatiana Pârvu este candidatura aprobată de executiv pentru funcția de ambasador al Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos, iar Denis Jelimalai – în Republica Populară Chineză. Denis Jelimalai are experiență în special în diplomația economică, având în vedere și faptul că a fost director MIEPO (Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova).

Tot astăzi, Guvernul a susținut numirea lui Anatolie Vangheli, ambasador în Republica Elenă, prin cumul și în Republica Cipru. Victor Osipov, ambasador în Austria, va fi prin cumul și ambasador în Slovenia.

Potrivit art.10 al Legii cu privire la serviciul diplomatic (legislația R. Moldova), ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari, reprezentanţii permanenţi, trimişii şi însărcinaţii cu afaceri ”en titre” (permanenţi) sunt numiți şi rechemați din funcţie de către preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului.

 

Propunerile referitoare la numirea în aceste funcţii sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.                    (Ligia Beatrice Vasilescu)

 

spot_img

Articole asemănătoare

Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.

Expoziția „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE” merită văzută!

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE”, ce va fi vernisată sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.