O alee de brazi a apărut în parcul Dendrariu din Chișinău

Date:

Share post:

22 de molizi argintii au fost plantați pe teritoriul Parcului Dendrariu din Chișinău. Aceștia au câte zece ani și o înălțime de 2 – 2,5 metri fiecare. Costul unui puiet este de 850 mdl, fiind achiziționați de la o pepinieră din orașul Bălți.

Primăria Capitalei R. Moldova precizează într-un comunicat de presă, citat de IPN, că 21 de copaci au fost procurați din sursele ÎM „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, iar unul din sursele proprii ale Silviei Radu, primar interimar.

„Astfel, municipalitatea recuperează acel brad tăiat, în luna decembrie 2017, de pe terenul privat al unui locuitor al municipiului Chișinău și care a ajuns să fie instalat și împodobit în centrul Chișinăului”, se mai arată în comunicat.

Potrivit specialiștilor, perioada de iarnă este cea mai favorabilă pentru sădirea coniferelor.                                                                                                        (Ion Panfil)

spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024. Aflăm de la frontieră știri calde, de ultimă oră. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.