vineri, iunie 2, 2023
17.6 C
București
spot_img

Platformă de comunicare între Ministerul Justiției şi Uniunea Avocaților

O platformă de comunicare între Ministerul Justiției şi Uniunea Avocaților din Moldova urmează să fie creată în vederea identificării unor soluții legislative eficiente, cu respectarea standardelor democratice în domeniu. Asupra constituirii platformei s-a convenit în cadrul unei întrevederi a ministrului justiției, Alexandru Tănase, cu reprezentanții Uniunii Avocaților din Moldova, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al MJ se menţionează că subiectele de discuție au vizat apelurile publice ale avocaților privind aplicarea excesivă de către judecători a măsurii preventive sub formă de arest sau arest la domiciliu și identificarea unor soluții pentru redresarea acestei situații. În acest sens, a fost abordată promovarea unor modificări legislative ce ar asigura un control judiciar efectiv asupra aplicării măsurilor preventive, dreptul persoanelor la apărare, procesul echitabil și egalitatea armelor părților în proces. De asemenea, au fost puse în discuție soluțiile de consolidare a mecanismelor de autoadministrare a profesiei de avocat.

În mod prioritar, urmează a fi promovate îmbunătățiri la Legea cu privire la avocatură în vederea clarificării prevederilor cu privire la incompatibilitățile avocaților și mecanismul de acces în meserie, eficientizarea mecanismelor de acces la informații ale avocaților și perfecționarea mecanismului de rambursare a cheltuielilor de judecată.                                                                                                                                        (Ion Panfil)

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole