Moldovenii din Canada solicită mai multe abecedare „Albinuța”

Date:

Share post:

Diaspora moldovenească din Canada dorește ca autoritățile de la Chișinău să le expedieze mai multe abecedare „Albinuța”, semnate de Grigore Vieru. Solicitarea a fost transmisă în cadrul unei întâlniri a șefului Biroului Relații cu Diaspora (BRD), Olga Coptu, cu membrii diasporei din Ottawa.

Potrivit unui comunicat de presă al BRD, citat de IPN, în cadrul întâlnirii s-a discutat despre integrarea migranților, despre organizarea evenimentelor culturale în Ottawa, precum și posibilitățile de implicare ale diasporei în dezvoltarea Republicii Moldova. Participanții la discuții s-au arătat deschiși pentru a se implica în diverse proiecte comune, menționând că așteaptă deschiderea din partea celor de acasă.

În cadrul discuțiilor a fost subliniat faptul că există un interes sporit din partea autorităților canadiene pentru comunitatea moldovenească și le oferă suport la integrare şi în organizarea evenimentelor. Acestora li se mai oferă posibilitatea să se recalifice şi să-și continue studiile. Patru persoane din cele unsprezece care au fost prezente la întâlnire activează la Guvernul Canadian.

Șeful BRD, Olga Coptu, a reiterat faptul că instituția pe care o conduce apreciază efortul asociațiilor din diasporă și susține inițiativa moldovenilor de a organiza peste hotare evenimente culturale, care permit menținerea tradițiilor, perpetuarea obiceiurilor și a limbii. Potrivit Olgăi Coptu, una dintre preocupările autorităților de la Chișinău rămâne generația a doua de migranți, care în unele cazuri nu vorbește limba română.                                                                                                                                               (Ion Panfil)

spot_img

Articole asemănătoare

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când?

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când? Despre aceasta vorbim în celel ce urmează.

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles… Video

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății”.

Despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova

Articolul care urmează este despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova. 

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează.