Dialogul cu părinții în școli ar ajuta

Date:

Share post:

Fiecare caz este particular. Și în același mod poate fi ”tratat”. A fi psiholog ține și de experiența care își spune ”cuvântul”. Omul, prin natura lui, este o ființă socială. Nu poate fi tratat un caz individual deoarece trebuie să ținem cont de context. Mediul. Acasă și la școală. Profesorii, cărora le-au trecut prin ”mână” multe generații,  știu cum să facă față unor situații neplăcute, chiar și neprevăzute. Numai să existe dorință.  
O bună colaborare cu părinții în instituțiile școlare ar duce la minimizarea riscurilor de delicvență juvenilă. Declarația a fost făcută de psihologul Sergiu Sanduleac în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal 2, referindu-se la cazul de intoxicație într-o școală din raionul Rezina care se presupune că a survenit în urma dispersării de vapori de gaz dintr-un spay de gaz de către un copil în sala de clasă din cadrul instituției din învățământ, transmite IPN.
Sergiu Sanduleac spune că este necesară prezența unui psiholog calificat în fiecare instituție, dar și profesorii trebuie să aibă o pregătire psihologică mai bună pentru a putea comunica mai ușor cu elevii și pentru a fi evitate asemenea situații.

Valentin Berezovschi, director adjunct al Liceului cu profil de arte „Mihai Berezovschi” din Chișinău, subliniază că ”nu crede că copilul din clasa a 9-a nu știa ce efecte are spray-ul”. Domnia sa susține că  în multe școli din țară au rămas puțini copii și este mai ușor de lucrat cu fiecare în parte și în satele mai mici se cunoaște situația familială a fiecărui copil. „Eu sunt sigur că aici se putea de lucrat mai mult ca să nu ajungă spray-ul prin cabinete”, spune Valentin Berezovschi.

Un grup de 14 copii, cu vârstele cuprinse între 11 şi 15 ani, dar şi un matur din satul Pereni, raionul Rezina, au fost internați în Spitalul raional, în stare grav-medie, cu simptome de dispnee și tuse. Doi copii au fost internați în secția reanimare, 12 copii în secția pediatrie, iar persoana matură în secția terapie.

 

Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când?

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când? Despre aceasta vorbim în celel ce urmează.

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles… Video

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății”.

Despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova

Articolul care urmează este despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova. 

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează.