Utilaj medical performant pentru Spitalul raional Florești din R. Moldova

Date:

Share post:

Spitalul raional Florești din R. Moldova a fost dotat cu utilaj medical de înaltă precizie, achiziționat din fonduri japoneze, în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”, transmite IPN.

Valoarea donației depășește 97,5 de mii de dolari. Ceremonia de donare va avea loc joi, 25 ianuarie, începând cu ora 12.00. La eveniment va participa ambasadorul Japoniei în Republica Moldova Masanobu Yoshii.

 

Instituția medială a beneficiat, prin intermediul proiectului, de un scaner ultrasonic, reflectometru, analizator hematologic automat, video fibrogastroscop, un analizator BLOOD EDAN și un analizator biochimic automat. Potrivit administrației instituției medicale, echipamentul în cauză va îmbunătăți calitatea și exactitatea examinărilor medicale. Aceste va permite creșterea numărului de teste administrate local la spital.

Menționăm că programul „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova încă din anul 2008. În perioada 2008-2016, au fost finanțate 38 de inițiative similare. Finanțarea nerambursabilă oferită este de peste 3,3 milioane de dolari.

 

Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Primul spectacol imersiv Van Gogh la Iași. Foto

Primul spectacol imersiv Van Gogh la Iași va avea loc... Unde și în ce zi, la aceste două întrebări răspundem mai departe.

Conferința Internațională de Neurofeedback Aplicat (ACAN) are loc pentru prima dată în România. Când și unde?

Conferința Internațională de Neurofeedback Aplicat (ACAN) are loc pentru prima dată în România. Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Cupa de Bridge Contra 2024 se va deschide oficial pe 23 mai, la …

Cupa de Bridge Contra 2024 se va deschide oficial pe 23 mai, la ... Mai multe amănunte în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Studenți din 9 țări europene au dezbătut la UAIC despre importanța alegerilor europarlamentare

Studenți din 9 țări europene au dezbătut la UAIC despre importanța alegerilor europarlamentare. Aceasta este tema de azi.