Utilaj medical performant pentru Spitalul raional Florești din R. Moldova

Date:

Share post:

Spitalul raional Florești din R. Moldova a fost dotat cu utilaj medical de înaltă precizie, achiziționat din fonduri japoneze, în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”, transmite IPN.

Valoarea donației depășește 97,5 de mii de dolari. Ceremonia de donare va avea loc joi, 25 ianuarie, începând cu ora 12.00. La eveniment va participa ambasadorul Japoniei în Republica Moldova Masanobu Yoshii.

 

Instituția medială a beneficiat, prin intermediul proiectului, de un scaner ultrasonic, reflectometru, analizator hematologic automat, video fibrogastroscop, un analizator BLOOD EDAN și un analizator biochimic automat. Potrivit administrației instituției medicale, echipamentul în cauză va îmbunătăți calitatea și exactitatea examinărilor medicale. Aceste va permite creșterea numărului de teste administrate local la spital.

Menționăm că programul „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova încă din anul 2008. În perioada 2008-2016, au fost finanțate 38 de inițiative similare. Finanțarea nerambursabilă oferită este de peste 3,3 milioane de dolari.

 

Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.

Expoziția „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE” merită văzută!

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE”, ce va fi vernisată sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.