sâmbătă, iunie 10, 2023
29.1 C
București
spot_img

Utilaj medical performant pentru Spitalul raional Florești din R. Moldova

Spitalul raional Florești din R. Moldova a fost dotat cu utilaj medical de înaltă precizie, achiziționat din fonduri japoneze, în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”, transmite IPN.

Valoarea donației depășește 97,5 de mii de dolari. Ceremonia de donare va avea loc joi, 25 ianuarie, începând cu ora 12.00. La eveniment va participa ambasadorul Japoniei în Republica Moldova Masanobu Yoshii.

 

Instituția medială a beneficiat, prin intermediul proiectului, de un scaner ultrasonic, reflectometru, analizator hematologic automat, video fibrogastroscop, un analizator BLOOD EDAN și un analizator biochimic automat. Potrivit administrației instituției medicale, echipamentul în cauză va îmbunătăți calitatea și exactitatea examinărilor medicale. Aceste va permite creșterea numărului de teste administrate local la spital.

Menționăm că programul „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova încă din anul 2008. În perioada 2008-2016, au fost finanțate 38 de inițiative similare. Finanțarea nerambursabilă oferită este de peste 3,3 milioane de dolari.

 

Ligia Beatrice Vasilescu

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole