Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când?

Date:

Share post:

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când? Despre aceasta vorbim în celel ce urmează.

Duminică 25 februarie 2024 Palatul Brukenthal din Piața Mare va putea fi vizitat gratuit!

Important!

Alexandru Constantin Chituță, a declarat: „Muzeului Național Brukenthal este primul deschis pe teritoriul actual al României și din Europa Centrală și de Est.
Baronul Samuel von Brukenthal (1721-1803) a pus bazele Muzeului în palatul său construit în 1791 în Piața Mare din Sibiu. În ultimii ani de viață Brukenthal a dispus deschiderea palatului pentru publicul interesat de obiectele de artă pe care le adunase de-a lungul a cincizeci de ani, lucru menționat în testamentul său.
El a decretat ca valoroasele sale colecții de cărți, picturi, gravuri, colecții de minerale, monede și antichități să rămână împreună și să poată fi văzute de public în Palatul său din Sibiu.
La data de 25 februarie 1817 instituția se deschide de către primpreotul evanghelic din Sibiu iar în luna septembrie Muzeul a primit vizita împăratului Francisc I și a soției sale Carolina Augusta.
Brukenthal a întregit această moștenire cu un capital bănesc. Din acest fond trebuia plătit un custode, iar biblioteca trebuia să fie permanent îmbogățită.

Din anul1817 Muzeul Brukenthal a avut o activitate neîntreruptă

Muzeul Național Brukenthal este astăzi o instituție publică de importanță națională, fiind singura instituție de acest gen din Sibiu, subordonată Ministerului Culturii. Colecția s-au îmbogățit constant, activitatea de cercetare și restaurare este extraordinară iar marketingul muzeal este astăzi unul dintre cele mai performante din România.
Un fapt important în existența Muzeului a reprezentat anul 2007 – Sibiu Capitală Culturală Europeană, 2017 sărbătorirea Bicentenarului Muzeului, 2019 Summit-ul UE de la Sibiu și inaugurarea statuii baronului Samuel von Brukenthal în 2021.

Instituția ește în plin proces de …

Astăzi instituția ește în plin proces de actualizare și modernizare, ținând cont de noile tendințe și mijloace existente. Există un consiliu de administrație mixt, împreună cu membrii Parohiei Evanghelice CA din Sibiu care dorește ca existența Muzeului să fie continuată spre bucuria vizitatorilor.
Text: PR Muzeul Național Brukenthal
Foto: Facebook
spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.