Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles… Video

Date:

Share post:

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății”.

În data de 24 februarie se împlinesc doi ani de când Rusia și-a pornit agresiunea în Ucraina. În acest context, Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj: „Astăzi se fac doi ani de la începutul războiului Rusiei în Ucraina, doi ani în care, zilnic, în țara vecină sunt bombardate spitale, grădinițe, magazine, blocuri de locuit, biserici. Azi marcăm doi ani de teroare, dar marcăm și doi ani de rezistență”. 

Maia Sandu a subliniat că de doi ani Ucraina stă dreaptă și demnă și prin eroismul ucrainenilor – militari și civili – apără libertatea întregului continent european și pacea în țara noastră. Moldovenii le sunt recunoscători ucrainenilor pentru curajul lor extraordinar.

În acești doi ani, Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății. Moldova și-a arătat sieși și lumii întregi că alege viața și că va sări mereu în ajutor celor aflați la nevoie. Moldovenii vor să trăiască în bună înțelegere și noi vom face tot ce ne stă în puteri ca în țara noastră să fie pace”, a ținut să precizeze președinta Maia Sandu.

Text și video: PR Președinția Republicii Moldova

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.