Maia Sandu îi felicită pe diplomați… Foto

Date:

Share post:

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova,  îi felicită pe diplomați cu prilejul zilei lor profesionale: „Aveți recunoștința mea pentru dăruirea cu care vă faceți datoria”… Mai multe în cele ce urmează.

Cu ocazia Zilei profesionale a diplomatului, șefa statului vine cu un mesaj de apreciere: „Felicitări echipei noastre diplomatice cu prilejul Zilei profesionale a diplomatului, care e marcată astăzi. Ultimul an v-a adus mai multe motive de mândrie profesională: organizarea exemplară a summit-ului Comunității Politice Europene, promovarea intereselor țării în zeci de capitale și în cadrul organizațiilor regionale și internaționale, avansarea parcursului european”.

Șefa statului Republica Moldova a subliniat că, prin eforturi diplomatice, s-a reușit stabilirea și aprofundarea parteneriatelor în domeniul apărării și securității, ceea ce contribuie la protejarea cetățenilor și a statului. De asemenea, președinta Maia Sandu a menționat și despre operațiunea de evacuare a cetățenilor moldoveni din Fâșia Gaza, succesul căreia a depins de profesionalismul și capacitățile de negociere ale diplomaților moldoveni.

Republica Moldova pe un făgaș…

Decizia privind deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană – realizarea principală a guvernării și diplomației moldovenești – pune Republica Moldova pe un făgaș ireversibil de schimbare în bine. Integrarea europeană nu mai este doar un domeniu de politică externă, ci un proiect național, la realizarea căruia participă toți cetățenii, întreaga societate”, a declarat președinta Maia Sandu.

Șefa statului a mai subliniat despre faptul că urmează un proces complex de armonizare a legislației la standardele europene, formarea echipei de negociatori cu UE și continuarea reformelor și procesului de modernizare europeană a Moldovei.

Profesionalismul diplomaților vor ghida pașii…

Stimați diplomați, aveți recunoștința mea pentru dăruirea cu care vă faceți datoria. Contribuția fiecăruia dintre voi, de la angajații centralei MAEIE până la diplomații și angajații ambasadelor și consulatelor Moldovei din întreagă lume, este importantă pentru țară, pentru apărarea intereselor cetățenilor noștri. Mizăm în continuare pe profesionalismul diplomaților care vor ghida pașii pe care urmează să-i parcurgem până de aderare. Avem mult de lucru, dar am încredere că putem parcurge acest drum cu bine”, a subliniat președinta Maia Sandu.

Text și foto: PR Președinția Republicii Moldova

Foto: arhiva/generic

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.