Misiunile diplomatice vor utiliza Sistemul Informațional de Gestionare a Vizelor

Date:

Share post:

Guvernul a aprobat înlocuirea Subsistemului Viza cu Sistemul Informaţional de Gestionare a Vizelor, pentru utilizare de către misiunile diplomatice şi oficiile consulare, transmite IPN.
Potrivit ministrului afacerilor externe și integrării europene, Tudor Ulianovschi,  în vederea ajustării legislației naționale la cea europeană, au fost aprobate o serie de modificări la Regulamentul cu privire la elaborarea vizelor. Astfel, a fost recalculat termenul de aflare a străinilor pe teritoriul Republicii Moldova. Anterior ei aveau dreptul de ședere în țară în decursul a 90 de zile, într-un termen de șase luni de la data primei intrări în țară. De acum, termenul de ședere va fi de 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile.
O altă modificare vizează misiunile diplomatice. În situațiile în care un solicitant de viză este cunoscut pentru integritatea de care să dovadă, va putea obține viza Republicii Moldova fără a mai prezenta invitația eliberată de autoritatea competentă pentru străini.
Totodată, solicitanții vizelor de tranzitare a teritoriului Republicii Moldova nu vor mai fi obligați să prezinte dovada asigurării condițiilor de cazare, întrucât majoritatea dintre sunt șoferi de curse lungi, care înnoptează în mașina pe care o conduc.
Accesarea şi autentificarea în Sistemul Informațional de Gestionare a Vizelor se va face prin intermediul serviciului guvernamental MPass.

Ion Panfil

 

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.