Moldova va participa la Expo Dubai 2020

Date:

Share post:

Republica Moldova va participa la Expoziția Mondială „Expo Dubai 2020”, care se va desfășura în perioada 20 octombrie 2020 – 10 aprilie 2021, în Emiratele Arabe Unite, transmite IPN cu referire la o decizie în acest sens aprobată de Guvern. Documentul prevede crearea Comitetului organizatoric, care va elabora Planul de acţiuni şi va organiza concursurile naţionale aferente participării la expoziție. De asemenea, va face calcule preventive ale cheltuielilor expoziționale.
Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” este desemnat autoritate națională responsabilă pentru participarea  Moldovei la „Expo Dubai 2020”. Potrivit autorităților, pentru Republica Moldova participarea la acest eveniment reprezintă o oportunitate de evidențiere pe plan global, de promovare a valorilor naționale și de intensificare a schimburilor comercial-economice, științifice, tehnologice și culturale.
Conform estimărilor organizatorilor, „Expo Dubai 2020” va fi vizitată de 25 de milioane de persoane. Moldova a participat anterior la expozițiile mondiale de la Hanovra, Shanghai și Milano.                                                                                            (Ion Panfil)

spot_img

Articole asemănătoare

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.

Iată care sunt tendințele de călătorie înregistrate la Târgul Online de Turism, inclusiv ofertele Black Friday

În cadrul Târgului Online de Turism din luna noiembrie, IRI Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România, a analizat evoluția vânzărilor pentru destinațiile sale principale.

Despre rezultatele operațiunii JAD Finestra 3, organizată la frontierele Republicii Moldova

În prima jumătate a lunii noiembrie 2023 a fost desfășurată operațiunea internațională JAD Finestra 3. În Republica Moldova operațiunea a unit în acțiuni pe linie de prevenire, detectare și combatere a diferitor ilegalități Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și Agenția Europeană FRONTEX.