În 2017 a crescut numărul operațiilor pe cord acoperite pe bază de poliță

Date:

Share post:

În anul 2017, comparativ cu 2016, a fost înregistrată o creștere a numărului intervențiilor chirurgicale pe cord acoperite din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală, în R. Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), pe parcursul anului trecut, instituțiile medicale care au contracte cu CNAM au efectuat peste 5600 de operații pe cord, cu 2000 mai mult decât în 2016.
Peste 4400 au fost operații minim-invazive la adulți în cazul infarctului miocardic, 30 – operații minim-invazive la copii, efectuate în premieră în Republica Moldova, iar în jur de 1200 – alte intervenții cardiochirurgicale. Pentru toate intervențiile au fost alocate fonduri de peste 140 de milioane de lei, cu aproape 30 de milioane mai mult decât în 2016.
În anul 2017, CNAM a finanțat și 112 cazuri în cadrul unui nou program „Studiu electrofiziologic și ablații”, prin intermediul căruia a fost aplicată o metodă inovativă în diagnosticarea și tratarea dereglărilor de ritm cardiac.                                                                                                                                                                  (Ligia Beatrice Vasilescu)

spot_img

Articole asemănătoare

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când?

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când? Despre aceasta vorbim în celel ce urmează.

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles… Video

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății”.

Despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova

Articolul care urmează este despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova. 

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează.