Start concursurilor Marca comercială a anului și Premiul pentru calitate

Date:

Share post:

Camera de Comerț și Industrie și Agenția pentru Proprietate Intelectuală au anunțat, într-o conferință de presă, lansarea concursurilor anuale: „Marca comercială a anului 2017” și „Premiul pentru realizări în domeniul calității 2017”, transmite IPN.
Președintele CCI Sergiu Harea a menționat că „Marca comercială a anului” a fost inițiat în anul 2003 și are drept scop promovarea practicilor de succes în domeniul businessului, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune mărci de pe piața autohtonă, precum și evidențierea întreprinderilor competitive. Pe parcursul anilor, la acest concurs au participat 1300 de mărci comerciale, 110 fiind mărci naționale.
Lilia Bolocan, director general AGEPI, a spus că „o asemenea platformă de promovare, dar și concurență (loială), permite evidențierea mărcilor de produse și servicii de cea mai bună calitate”.
„Marca comercială a anului 2017” va avea 12 nominalizări, trei fiind în premieră: „Femeia în afaceri”, „Liderul anului” și „Întreprinderi Mici și Mijlocii” – pentru întreprinderile care au până la 70 de angajați și obțin rezultate remarcabile în promovarea mărcilor pe care le dețin.
Companiile care vor participa la concurs vor beneficia de mai multe oferte din partea AGEPI, cum ar fi: promovarea gratuită a mărcilor, diagnoza proprietății intelectuale a întreprinderilor, seminare în probleme ce țin de proprietatea intelectuală și rolul mărcilor comerciale.
Cererile de participare pot fi depuse la CCI până la 30 martie. Până la 15 aprilie, se va desfășura un sondaj cu participarea consumatorilor, opinia acestora la determinarea celor mai bune mărci de produse și servicii fiind foarte importantă, a spus directorul CCI. Rezultatele concursului vor fi cunoscute la finele lunii mai. Iar premiile vor fi înmânate într-o atmosferă festivă.
În aceeași perioadă, vor fi colectare dosare și pentru „Premiul pentru realizări în domeniul calității 2017”. Premiul se decernează pentru obținerea rezultatelor semnificative şi stabile în domeniul calității, precum şi  metodelor eficiente de management al calităţii.  La ediția din anul trecut au participat 36 de companii.

Ion Panfil

spot_img

Articole asemănătoare

Oare ce fac românii de sărbători și în anul acesta?

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii și-au conturat deja planurile pentru perioada festivă ce se anunță. Potrivit celor mai recente cercetări realizate de iSense Solutions, descoperim ce tradiții mai respectă aceștia, dar și cum a afectat creșterea prețurilor bugetul alocat pentru această perioadă.

Cum va funcționa metroul cu ocazia Zilei Naționale a României

Metrorex informează că în perioada 30.11.2023 – 03.12.2023, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, la un interval de 10 minute, pe toate magistralele de metrou.

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj. Galerie foto

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Promenada Mall anunță câteva exclusivități și invită la noi experiențe de shopping

Promenada Mall București anunță extinderea mixului de chiriași prin deschiderea a șapte noi magazine, dintre care două nume în premieră în România. De asemenea, calitatea experienței clienților se va îmbunătăți și prin mărirea și modernizarea spațiilor și noi concepte, în trei magazine emblematice.