luni, septembrie 25, 2023
19.5 C
București
spot_img

Odihna de vară a copiilor în 2018 va costa orientativ 175 de lei pe zi

Biletele în taberele de odihnă și întremare a sănătății copiilor, finanțate din bugetul de stat, va costa în sezonul estival 2018 orientativ 175 de lei, cu 12 lei mai mult decât în 2017, transmite IPN cu referire la un proiect de hotărâre de Guvern, supus dezbaterilor publice pe particip.gov.md.
Biletele cumpărate de Casa Națională de Asigurări vor fi repartizate Confederației Naționale a Sindicatelor, care, prin intermediul centrelor sindicale teritoriale, le va distribui organizațiilor sindicale primare.
Autorităților li se recomandă să acorde gratuit 25% din totalul biletelor repartizate copiilor orfani, din familii monoparentale, din familii defavorizate, din familii cu trei și mai mulți copii, celor aflați sub tutelă sau curatelă și copiilor plasați în servicii de tip familial, în centre de plasament temporar.
De bilete gratuite vor mai beneficia copiii cu dizabilități și însoțitorii lor, copiii veteranilor de război, copiii care au obținut performanțe la studii sau sunt învingători la olimpiadele școlare și extrașcolare. Autorităților li se mai recomandă să comercializeze doritorilor restul biletelor cu 20% din cost.
Lucrările de pregătire a taberelor trebuie să fie finalizate până la 18 mai.
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va achiziționa bilete pentru 100 de elevi din România, în baza protocolului de colaborare. Alte 300 de bilete vor fi cumpărate pentru elevii din instituțiile de învățământ din raioanele de est și orașul Bender, subordonate Ministerului Educației. O altă sută de bilete pentru copiii din instituțiile de învățământ din partea de est a țării vor fi cumpărate ca urmare a deciziei comune a Grupului de experți pe domeniul educației în procesul de reglementare transnistreană.                                                                                                                            (Ion Panfil)

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole