Odihna de vară a copiilor în 2018 va costa orientativ 175 de lei pe zi

Date:

Share post:

Biletele în taberele de odihnă și întremare a sănătății copiilor, finanțate din bugetul de stat, va costa în sezonul estival 2018 orientativ 175 de lei, cu 12 lei mai mult decât în 2017, transmite IPN cu referire la un proiect de hotărâre de Guvern, supus dezbaterilor publice pe particip.gov.md.
Biletele cumpărate de Casa Națională de Asigurări vor fi repartizate Confederației Naționale a Sindicatelor, care, prin intermediul centrelor sindicale teritoriale, le va distribui organizațiilor sindicale primare.
Autorităților li se recomandă să acorde gratuit 25% din totalul biletelor repartizate copiilor orfani, din familii monoparentale, din familii defavorizate, din familii cu trei și mai mulți copii, celor aflați sub tutelă sau curatelă și copiilor plasați în servicii de tip familial, în centre de plasament temporar.
De bilete gratuite vor mai beneficia copiii cu dizabilități și însoțitorii lor, copiii veteranilor de război, copiii care au obținut performanțe la studii sau sunt învingători la olimpiadele școlare și extrașcolare. Autorităților li se mai recomandă să comercializeze doritorilor restul biletelor cu 20% din cost.
Lucrările de pregătire a taberelor trebuie să fie finalizate până la 18 mai.
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va achiziționa bilete pentru 100 de elevi din România, în baza protocolului de colaborare. Alte 300 de bilete vor fi cumpărate pentru elevii din instituțiile de învățământ din raioanele de est și orașul Bender, subordonate Ministerului Educației. O altă sută de bilete pentru copiii din instituțiile de învățământ din partea de est a țării vor fi cumpărate ca urmare a deciziei comune a Grupului de experți pe domeniul educației în procesul de reglementare transnistreană.                                                                                                                            (Ion Panfil)

spot_img

Articole asemănătoare

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție, iar Auto Deals aduce oferte și reduceri la cele mai noi modele de maşini, motociclete şi scutere.

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde?

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Azi s-a dat startul: Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”

Azi începe Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”. Mai multe amănunte în acest sens, la Infoanunț.

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde?

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde? Răspunsul îl veți...