S-a lansat proiectul Bursa Parlamentară 2019

Date:

Share post:

Bundestagul german invită și în anul 2019 absolvenții instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova, interesați de politică și cunoscători de limbă germană, pentru o perioadă de cinci luni, la Berlin, pentru un stagiu de practică în cadrul biroului unui deputat german. Participanților la program li se oferă posibilitatea de a cunoaște sistemul parlamentar german, procesele decizionale precum și să acumuleze experiență practică privind activitatea parlamentară.

Anual la acest program participă 120 persoane din întreaga lume, iar din 2008 28 de tineri din Republica Moldova au beneficiat de posibilitatea de a face un stagiu de practică în Bundestag, se spune într-un comunicat de presă al Ambasadei Germaniei la Chișinău, citat de IPN.

Programul durează de la 1 martie până la 31 iulie 2019. Participanții beneficiază de o bursă lunară de 500 de euro, cazare gratuită și asigurare. Persoanele interesate trebuie să fie născute după 1 martie 1989. Detalii despre programul de burse, condițiile de eligibilitate, procedura de aplicare și cea de selecție pot fi găsite pe pagina de internet: http://www.bundestag.de/ips. Dosarul complet urmează a fi expediat până la 30 iunie 2018 prin e-mail la info@chisinau.diplo.de într-un fișier PDF.                                                                                                                                                              (Ion Panfil)

 

spot_img

Articole asemănătoare

Ce-și doresc femeile?! La această întrebare răspunde…

Ce-și doresc femeile?! La această întrebare răspunde... Cine, unde și mai ales despre ce este vorba. Așa că ... mai multe amănunte în cele  ce urmează.

Cum arată încălțămintea pentru copii contrafăcută, reținută de inspectorii vamali. Foto

Iată cum arată încălțămintea pentru copii contrafăcută, reținută de inspectorii vamali, în imaginile pe care le redăm în articolul de azi, la Infoanunț.

Azi: Miercurea alarmelor!

Azi: Miercurea alarmelor! Având în vedere necesitatea informării populației cu privire la semnalele de alarmare acustice, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a planificat...

Începe campania de primăvară… la curățenie! Unde?

Începe campania de primăvară... la curățenie! Unde? Despre aceasta vorbim pe larg în materialul care urmează.