Bilanț: Peste 35 mii de cereri înregistrate pe platforma e-Permis pe parcursul anului 2023

Date:

Share post:

Bilanț: Peste 35 mii de cereri înregistrate pe platforma e-Permis pe parcursul anului 2023, în Republica Moldova.

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova face totalurile înregistrate de Sistemul Informațional e-Permis pe parcursul anului 2023. Sistemul, lansat la data de 21 februarie 2023, a reprezentat un pas semnificativ către modernizarea proceselor de acces în zona de frontieră, în concordanță cu Programul de Management Integrat al Frontierei și Strategia de dezvoltare a Afacerilor Interne.

De la lansare și până la sfârșitul anului 2023, e-Permis a procesat un total de 35,400 de cereri pentru permise electronice de acces în zona de frontieră. Pentru permisele electronice destinate ambarcațiunilor au fost înregistrate 754 de cereri, de asemenea, au fost eliberate 4,893 de avize de vânătoare și 3,267 de permise temporare de acces în PTFS.

Creștere semnificativă în raport cu anul…

Se atestă o creștere semnificativă în raport cu anul 2022, fiind eliberate cu 46.6% mai multe permise în 2023, demonstrând impactul pozitiv al digitalizării procedurilor și implementării Sistemului Informațional e-Permis.

Utilizatorii beneficiază de mai multe avantaje ale e-Permis, inclusiv acces online din orice colț al țării sau din străinătate, disponibilitate de pe dispozitive mobile, economisirea timpului și a resurselor prin evitarea deplasărilor la subdiviziunile Poliției de Frontieră, reducerea timpului de așteptare și informarea prealabilă online despre prezența în zona de frontieră. Totodată, serviciul este oferit gratuit, fără taxe suplimentare.

Date informative

e-Permis reprezintă un instrument esențial în îndeplinirea obiectivelor Strategiei de transformare digitală a Republicii Moldova pentru anii 2023–2030, consolidând eficiența și accesibilitatea în gestionarea permiselor de acces în zona de frontieră.

Accesarea sistemului este posibilă de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră www.border.gov.md la rubrica „ e-Permis”.

Pentru mai multe informații sau asistență, cetățenii sunt încurajați să contacteze ofițerii Direcției regim și ordine publică la numărul de contact: +373 22.264.562.

Text și foto: Secția relații publice, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM
spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024. Aflăm de la frontieră știri calde, de ultimă oră. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.