Nivelul ridicat de zahăr din sânge prezintă un risc de demență

Date:

Share post:

Atunci când există un nivel de zahăr ridicat de zahăr în sânge, chiar și în rândul persoanelor care nu suferă de diabet, ar putea reprezenta un risc crescut de demență, după cum spun specialiștii nutriționiști.

Un studiu publicat în Jurnalul de Medicină New England a avut sub observație peste 2 mii de adulți, pentru o perioadă de 7 ani, care nu sufereau de demență și aveau în jurul vârstei de 65 de ani. La finalul celor 7 ani s-a descoperit că, în cazul oamenilor care nu se confruntă cu diabetul, pe măsură ce nivelul de glucoză creștea cu 100 mg pe decilitru, cu atât mai mult creștea și riscul de demență.

În cazul persoanelor cu diabet, riscul începea să crească atunci când nivelul zahărului din sânge creștea cu peste 160 mg pe decilitru. Astfel, pacienții cu diabet zaharat prezintă un risc crescut cu 40% mai mare de a dezvolta demență, dacă nivelul de glucoză din sânge  190 mg pe decilitru. Deși s-au eliminat alți factori de risc, precum fumatul sau bolile de risc, precum fumatul sau bolile de inimă, un nivel ridicat al zahărului în sânge duce automat la pierderea memoriei.

Sursa: Internet

 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la …

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la ... Unde ? Pentru a afla răspunsul citim informațiile din materialul care urmează azi, la Infoanunț.

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la … Galerie foto

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la ... Pentru a afla unde și mai multe amănunte despre acest minunat eveniment, citim informațiile în cele ce urmează.

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Fotografii fascinante

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Muzeul Fotbalului vă invită să petreceți sărbătorile într-un mod unic.