Noi cerințe pentru asigurarea securității circulației rutiere în trafic, pentru Republica Moldova

Date:

Share post:

O Hotărâre de Guvern cu privire la regulamentul cerinţelelor generale de echipare a autovehiculelor cu regim prioritar de circulație și a autovehiculelor speciale,aprobată de Executivul de la Chișinău, stabilește că schemele coloro-grafice, marcajele de identificare, inscripţiile, mijloacele de semnalizare speciale sonore şi luminoase ale acestora.

Regulamentul este valabil pentru autovehiculele din cadrul:

 • Inspectoratului General al Poliţiei;
 • Departamentului Poliţiei de Frontieră;
 • Departamentului Trupelor de Carabinieri;
 • Serviciului Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale;
 • Întreprinderii de Stat „Servicii Pază”;
 • Serviciului Protecţie şi Pază de Stat;
 • Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale;
 • Ministerului Apărării;
 • Băncii Naţionale;
 • Departamentului Instituţiilor Penitenciare;
 • Serviciului Vamal;
 • Serviciilor de depanare.

În același timp, nu se admite aplicarea inscripțiilor și a imaginilor cu conținut publicitar pe suprafețele exterioare și interioare ale autovehiculelor speciale.

Semnalele luminoase speciale ale tuturor autovehiculelor speciale trebuie să fie de culoare albastră, cu excepția autovehiculelor destinate escortării delegaţiilor oficiale și/sau a demnitarilor care beneficiază de protecție de stat, ale Inspectoratului General al Poliției şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, care trebuie să fie de culoare albastră și roșie.

Scopul proiectului este crearea unui cadru comun, ce va determina şi identifica autovehiculele speciale, aflate în circulaţie pe drumurile publice, în scopul asigurării securităţii circulaţiei rutiere în timpul executării misiunilor de serviciu urgent.

Proiectul asigură implementarea unor norme oportune, prezentând, de altfel, şi o deosebită importanţă practică, motive din care se consideră necesară promovarea acestuia.

Autor:Stelly Rusnac
spot_img

Articole asemănătoare

Oare ce fac românii de sărbători și în anul acesta?

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii și-au conturat deja planurile pentru perioada festivă ce se anunță. Potrivit celor mai recente cercetări realizate de iSense Solutions, descoperim ce tradiții mai respectă aceștia, dar și cum a afectat creșterea prețurilor bugetul alocat pentru această perioadă.

Cum va funcționa metroul cu ocazia Zilei Naționale a României

Metrorex informează că în perioada 30.11.2023 – 03.12.2023, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, la un interval de 10 minute, pe toate magistralele de metrou.

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj. Galerie foto

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Promenada Mall anunță câteva exclusivități și invită la noi experiențe de shopping

Promenada Mall București anunță extinderea mixului de chiriași prin deschiderea a șapte noi magazine, dintre care două nume în premieră în România. De asemenea, calitatea experienței clienților se va îmbunătăți și prin mărirea și modernizarea spațiilor și noi concepte, în trei magazine emblematice.