Noi cerințe pentru asigurarea securității circulației rutiere în trafic, pentru Republica Moldova

Date:

Share post:

O Hotărâre de Guvern cu privire la regulamentul cerinţelelor generale de echipare a autovehiculelor cu regim prioritar de circulație și a autovehiculelor speciale,aprobată de Executivul de la Chișinău, stabilește că schemele coloro-grafice, marcajele de identificare, inscripţiile, mijloacele de semnalizare speciale sonore şi luminoase ale acestora.

Regulamentul este valabil pentru autovehiculele din cadrul:

 • Inspectoratului General al Poliţiei;
 • Departamentului Poliţiei de Frontieră;
 • Departamentului Trupelor de Carabinieri;
 • Serviciului Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale;
 • Întreprinderii de Stat „Servicii Pază”;
 • Serviciului Protecţie şi Pază de Stat;
 • Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale;
 • Ministerului Apărării;
 • Băncii Naţionale;
 • Departamentului Instituţiilor Penitenciare;
 • Serviciului Vamal;
 • Serviciilor de depanare.

În același timp, nu se admite aplicarea inscripțiilor și a imaginilor cu conținut publicitar pe suprafețele exterioare și interioare ale autovehiculelor speciale.

Semnalele luminoase speciale ale tuturor autovehiculelor speciale trebuie să fie de culoare albastră, cu excepția autovehiculelor destinate escortării delegaţiilor oficiale și/sau a demnitarilor care beneficiază de protecție de stat, ale Inspectoratului General al Poliției şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, care trebuie să fie de culoare albastră și roșie.

Scopul proiectului este crearea unui cadru comun, ce va determina şi identifica autovehiculele speciale, aflate în circulaţie pe drumurile publice, în scopul asigurării securităţii circulaţiei rutiere în timpul executării misiunilor de serviciu urgent.

Proiectul asigură implementarea unor norme oportune, prezentând, de altfel, şi o deosebită importanţă practică, motive din care se consideră necesară promovarea acestuia.

Autor:Stelly Rusnac
spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.