Nou: Lucrări de REÎNNOIRE a căii ferate pe linia BUCUREȘTI – PITEȘTI

Date:

Share post:

Nou: Lucrări de REÎNNOIRE a căii ferate pe linia BUCUREȘTI – PITEȘTI.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că se deschide primul șantier pentru lucrări de REÎNNOIRE a căii ferate pe intervalul CĂLINEȘTI – GOLEȘTI – PITEȘTI, lucrări în valoare de 82,13 MILIOANE lei, fără TVA, finanțate din fonduri nerambursabile PNRR. 

Pe raza Sucursalei Regionale CF Craiova se desfășoară în perioada 8 februarie 2024 – 27 martie 2024 prima etapă a programului de REÎNNOIRE a căii ferate pe intervalul CĂLINEȘTI – GOLEȘTI – PITEȘTI (21 km), cu lucrări de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii între stațiile Călinești – Golești (FIRUL II) și pe două linii din stația CF Golești, între km 95+000-99+300.

Astfel, până pe data de 27 martie 2024, între stațiile CĂLINEȘTI și GOLEȘTI (FIRUL II) și pe două linii din STAȚIA CF GOLEȘTI, constructorul deschide, în zona km 95+000 – 99+300, primul șantier de lucrări pentru înlocuirea la rând a tuturor componentelor suprastructurii căi – sină, aparate de cale, piese pentru aparate de cale, cupoane de tranziție, traverse normale și speciale din lemn, traverse de beton complet echipate, material mărunt, piatră spartă etc. –  cu MATERIALE NOI achiziționate de construtor.

Atenție!

În perioada desfășurării lucrărilor între stațiile CĂLINEȘTI – GOLEȘTI (FIRUL II) și pe cele două linii din STAȚIA CF GOLEȘTItrenurile vor circula doar pe FIRUL I între stațiile CĂLINEȘTI și GOLEȘTI și pe celelalte linii din stația GOLEȘTI, cu restricție de viteză, pentru protecția muncitorilor, în zona șantierelor.

Reamintim faptul că, programul REÎNNOIRE a suprastructurii căii pe linia CF BUCUREȘTI – PITEȘTI (217,7 km) se derulează în baza a trei contracte semnate anul trecut de Sucursalele Regionale de Căi Ferate Craiova (1 LOT) și București (2 LOTURI), cu finanțare asigurată prin PNRR în valoare financiară de 666 MILIOANE lei, fără TVA, și are drept scop ridicarea restricțiilor de viteză, creșterea gradului de siguranță și atingerea vitezei maxime de circulație de 120 km/h, pe o lungime cât mai mare a traseului.

Important!

Și prin intermediul ziarul nostru, compania transmite scuzele necesare călătorilor pentru disconfortul creat și pentru minutele de întârziere înregistrate din cauza retrasării circulației doar pe un singur fir și îi asigurăm că lucrările de REÎNNOIRE a suprastructurii căii pe linia CF BUCUREȘTI – PITEȘTI (217,7 km) vor contribui la îmbunătățirea condițiilor de transport, prin reducerea duratei de călătorie, și la creșterea gradului de siguranță feroviară.

Date informative

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Text : Serviciul Comunicare Mass-Media 

Foto: arhiva

spot_img

Articole asemănătoare

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.

Start campanie de împădurire! Video

S-a dat startul campaniei de împădurire! Mai multe amănunte și o filmare, în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Mai multe întreprinderi sunt investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată

Mai multe întreprinderi investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată. Unde și mai multe amănunte despre subiectul dat, în cele ce urmează.

Ziua Internațională a Femeii, pe strune de vioară. Cine, unde, când? Foto

Ziua Internațională a Femeii, pe strune de vioară. Cine, unde, când? La aceste întrebări, răspundem în celel ce urmează.