Noul director regional OMS pentru Europa este dr. Hans Kluge

Date:

Share post:

Dr. Hans Kluge a fost desemnat noul director regional OMS pentru Europa, la cea de-a 69-a sesiune a Biroului Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care are loc în aceste zile la Copenhaga, Danemarca.

Dr. Kluge, cetățean belgian, este în prezent director al Diviziei „Sisteme de Sănătate și Sănătate Publică”  la OMS / Europa. El a fost unul din cei șase candidați pentru acest post, ceilalți fiind  din Armenia, Austria, Bulgaria, Georgia și Turcia.

În discursul său, dr. Kluge s-a angajat să se concentreze pe solicitările primite de la statele membre europene, primite în timpul campaniei sale de promovare din toată regiunea.

Statele membre ale  OMS pentru Europa au nevoie de suport pentru a asigura servicii de sănătate pentru fiecare și oriunde și de un set de  instrumente pentru accelerarea realizării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Trebuie să luăm în considerare sănătatea globală, contextul regional, dar și specificitățile culturale  ale sistemului de sănătate ale țărilor din regiune”, a spus dr. Kluge.

Dr. Hans Kluge va prelua noul post la 1 februarie 2020. El o precedează pe dr. Zsuzsanna Jakab, care a ocupat funcția de director regional în ultimii 10 ani.

În cadrul celei de-a 69-a sesiuni a Comitetului Regional pentru Europa al OMS, miniștrii sănătății din cele 53 de state membre discută subiecte importante ce vizează sănătatea publică, accelerarea reformelor în asistența medicală primară, asigurarea accesului universal la servicii medicale, promovarea echității în sănătate, leadership-ul în sănătate publică.

Amintim că OMS este autoritatea responsabilă pentru sănătatea publică în sistemul Națiunilor Unite. Biroul regional OMS pentru Europa (OMS / Europa) este unul dintre cele șase birouri regionale ale OMS din întreaga lume. Acesta servește Regiunea Europeană OMS, care cuprinde 53 de țări, inclusiv România și Republica Moldova.

 

                                                                                                Autor: Cristina STRATULAT

spot_img

Articole asemănătoare

Oare ce fac românii de sărbători și în anul acesta?

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii și-au conturat deja planurile pentru perioada festivă ce se anunță. Potrivit celor mai recente cercetări realizate de iSense Solutions, descoperim ce tradiții mai respectă aceștia, dar și cum a afectat creșterea prețurilor bugetul alocat pentru această perioadă.

Cum va funcționa metroul cu ocazia Zilei Naționale a României

Metrorex informează că în perioada 30.11.2023 – 03.12.2023, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, la un interval de 10 minute, pe toate magistralele de metrou.

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj. Galerie foto

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Promenada Mall anunță câteva exclusivități și invită la noi experiențe de shopping

Promenada Mall București anunță extinderea mixului de chiriași prin deschiderea a șapte noi magazine, dintre care două nume în premieră în România. De asemenea, calitatea experienței clienților se va îmbunătăți și prin mărirea și modernizarea spațiilor și noi concepte, în trei magazine emblematice.