vineri, martie 31, 2023
6.7 C
București
spot_img

Noul director regional OMS pentru Europa este dr. Hans Kluge

Dr. Hans Kluge a fost desemnat noul director regional OMS pentru Europa, la cea de-a 69-a sesiune a Biroului Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care are loc în aceste zile la Copenhaga, Danemarca.

Dr. Kluge, cetățean belgian, este în prezent director al Diviziei „Sisteme de Sănătate și Sănătate Publică”  la OMS / Europa. El a fost unul din cei șase candidați pentru acest post, ceilalți fiind  din Armenia, Austria, Bulgaria, Georgia și Turcia.

În discursul său, dr. Kluge s-a angajat să se concentreze pe solicitările primite de la statele membre europene, primite în timpul campaniei sale de promovare din toată regiunea.

Statele membre ale  OMS pentru Europa au nevoie de suport pentru a asigura servicii de sănătate pentru fiecare și oriunde și de un set de  instrumente pentru accelerarea realizării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Trebuie să luăm în considerare sănătatea globală, contextul regional, dar și specificitățile culturale  ale sistemului de sănătate ale țărilor din regiune”, a spus dr. Kluge.

Dr. Hans Kluge va prelua noul post la 1 februarie 2020. El o precedează pe dr. Zsuzsanna Jakab, care a ocupat funcția de director regional în ultimii 10 ani.

În cadrul celei de-a 69-a sesiuni a Comitetului Regional pentru Europa al OMS, miniștrii sănătății din cele 53 de state membre discută subiecte importante ce vizează sănătatea publică, accelerarea reformelor în asistența medicală primară, asigurarea accesului universal la servicii medicale, promovarea echității în sănătate, leadership-ul în sănătate publică.

Amintim că OMS este autoritatea responsabilă pentru sănătatea publică în sistemul Națiunilor Unite. Biroul regional OMS pentru Europa (OMS / Europa) este unul dintre cele șase birouri regionale ale OMS din întreaga lume. Acesta servește Regiunea Europeană OMS, care cuprinde 53 de țări, inclusiv România și Republica Moldova.

 

                                                                                                Autor: Cristina STRATULAT

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole