Șefii administrațiilor fiscale din UE s-au reunit la TADEUS

Date:

Share post:

Vicepreședintele ANAF, Daniel Mihail Tudor, coordonator al activităților de inspecție fiscală și antifraudă fiscală, a participat la reuniunea conducătorilor administrațiilor fiscale din statele membre UE intitulată “TADEUS – Tax administration European Union Summit”, care avut loc la Helsinki (Finlanda), în perioada 17-18 septembrie 2019.

Obiectivul principal al întâlnirii a vizat continuarea dialogului între reprezentanții Comisiei Europene și ai administrațiilor fiscale din statele membre UE, în vederea identificării și înțelegerii principalelor provocări și nevoi comune, precum și a identificării unor posibile proiecte de colaborare ce ar putea contribui la rezolvarea blocajelor, facilitarea unei agende comune, consolidarea încrederii și la o mai bună angajare a resurselor administrației fiscale, se arată într-un anunț informativ.

Alte subiecte pe agenda reuniunii au fost următoarele:

– asigurarea unei mai bune înțelegeri a obiectivelor și acțiunilor demarate sub egida Uniunii Europene (propuneri legislative ale Comisiei Euroepene, rapoarte sau comunicări);

– stabilirea unei agende comune care să se adreseze deopotrivă provocărilor cu care se confruntă administrațiile fiscale europene;

– identificarea principalelor nevoi și soluții ce vor fi implementate la nivel administrativ, care să se adreseze provocărilor comune prioritare.

De asemenea, participanții au actualizat planul multianual de activitate TADEUS, au evaluat proiectele în derulare și au explorat idei noi de proiecte, au analizat prioritățile noii Comisii Europene, precum și evoluțiile viitoare în administrarea fiscală, după cum se menționează în comunicatul ANAF.

“A fost un bun prilej pentru România de a  participa activ în cadrul grupurilor de lucru și de a colabora mai strâns cu administrațiile fiscale inițiatoare ale unor proiecte de succes. Scopul nostru este, în acord cu Ministerul Finanțelor Publice, să implementăm tehnologii și concepte noi, de la nivel European, și în cadrul ANAF.”, a declarat Daniel Mihail Tudor, vicepreședinte ANAF, citat de aceeași sursă.

Menționăm că formatul de reuniuni TADEUS a fost instituit la inițiativa Comisiei Europene ca un instrument de lucru necesar pentru dialogul cu statele membre prioritățile comune, la nivel european în domeniul administrării fiscale, în vederea stabilirii posibilelor căi de acțiune viitoare.

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024. Aflăm de la frontieră știri calde, de ultimă oră. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.