sâmbătă, decembrie 3, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATEO barmanință româncă a ajutat o italiancă să nască

O barmanință româncă a ajutat o italiancă să nască

Florentina Popa, o barmaniță româncă în vârstă de 36 de ani, a fost eroină în Italia după ce a ajutat o femeie să nască o fetiță perfect sănătoasă.

Florentina Popa este angajată în via Roma din Sandono și povestește cum au decurs lucrurile.

„Micuța Giulia se grăbea să vină pe lume și nu a mai vrut să aștepte cele 15 zile până când era termenul”, spune barmanița Florentina care nu are copii.

„În dimineața zilei nașterii am vorbit cu mama. Mi-a spus că o doare puțin capul și am crezut că e din cauza căldurii mari. Îmi amintesc bine că a coborât din apartamentul de deasupra barului unde lucrez să ia niște salată din grădină.

După câteva minute l-am auzit, fără suflare și speriat, pe socrul Tizianei și pe fiul cel mare al femeii cerând ajutor pentru că mama era bolnavă. Nu m-am gândit o clipă la asta și am lăsat barul în gestiune oricui era prezent în acel moment și am urcat la primul etaj.

Am văzut-o pe Tiziana șocată, epuizată și suferindă, nu prea știam ce să fac. Nu am copii și a fost prima dată când am văzut un copil venind pe lume. Mai emoționată ca niciodată, am sunat la 118, dar între timp micuța deja ieșise și am auzit-o plângând. Am simțit că și eu mor”, mărturisește tânăra barmaniță româncă.

A fost prima dată când am văzut un copil venind pe lume”, spune tânăra eroină.

A lăsat barul pe mâinile unui client ocazional și a fugit la etaj pentru a ajuta o femeie care năștea. De altfel, mama micuţei Giulia a fost în mare dificultate din cauza naşterii spontane.

În pofida lipsei de experiență, românca a sunat la 118 și a reușit să salveze atât mama, cât și micuța care venea pe lume. Florentina a fost îndrumată la telefon de un operator de urgență sanitară.

O poveste cu final fericit care a văzut-o pe micuța protagonistă Giulia, pe mama ei Tiziana Ndoj și pe barmanița Florentina Popa din Sandono di Massanzago, provincia Padova din Italia.

Intervenția româncei a fost vitală pentru ca nou-născutul să nu se sufoce imediat ce a ieșit din pântecele mamei sale.

Text și foto: stiridiaspora

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE