O barmanință româncă a ajutat o italiancă să nască

Date:

Share post:

Florentina Popa, o barmaniță româncă în vârstă de 36 de ani, a fost eroină în Italia după ce a ajutat o femeie să nască o fetiță perfect sănătoasă.

Florentina Popa este angajată în via Roma din Sandono și povestește cum au decurs lucrurile.

„Micuța Giulia se grăbea să vină pe lume și nu a mai vrut să aștepte cele 15 zile până când era termenul”, spune barmanița Florentina care nu are copii.

„În dimineața zilei nașterii am vorbit cu mama. Mi-a spus că o doare puțin capul și am crezut că e din cauza căldurii mari. Îmi amintesc bine că a coborât din apartamentul de deasupra barului unde lucrez să ia niște salată din grădină.

După câteva minute l-am auzit, fără suflare și speriat, pe socrul Tizianei și pe fiul cel mare al femeii cerând ajutor pentru că mama era bolnavă. Nu m-am gândit o clipă la asta și am lăsat barul în gestiune oricui era prezent în acel moment și am urcat la primul etaj.

Am văzut-o pe Tiziana șocată, epuizată și suferindă, nu prea știam ce să fac. Nu am copii și a fost prima dată când am văzut un copil venind pe lume. Mai emoționată ca niciodată, am sunat la 118, dar între timp micuța deja ieșise și am auzit-o plângând. Am simțit că și eu mor”, mărturisește tânăra barmaniță româncă.

A fost prima dată când am văzut un copil venind pe lume”, spune tânăra eroină.

A lăsat barul pe mâinile unui client ocazional și a fugit la etaj pentru a ajuta o femeie care năștea. De altfel, mama micuţei Giulia a fost în mare dificultate din cauza naşterii spontane.

În pofida lipsei de experiență, românca a sunat la 118 și a reușit să salveze atât mama, cât și micuța care venea pe lume. Florentina a fost îndrumată la telefon de un operator de urgență sanitară.

O poveste cu final fericit care a văzut-o pe micuța protagonistă Giulia, pe mama ei Tiziana Ndoj și pe barmanița Florentina Popa din Sandono di Massanzago, provincia Padova din Italia.

Intervenția româncei a fost vitală pentru ca nou-născutul să nu se sufoce imediat ce a ieșit din pântecele mamei sale.

Text și foto: stiridiaspora

spot_img

Articole asemănătoare

Invitație la vizionarea unui nou film KineDok powered by One World Romania

Invitație. Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film din cadrul proiectului  KineDok powered by One World Romania, ediția a 9-a.

Maia Sandu, de Ziua României… Video

Maia Sandu, de Ziua României: „Drumul nostru este comun - locul nostru este împreună în Uniunea Europeană”. 

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.