Nutritionistii iti ofera foarte multe sfaturi pentru o alimentatie corecta si sanatoasa, dar cel mai important este sa reusesti sa iti transformi complet stilul de viata. Doar pentru simplul fapt ca inlocuiesti cateva alimente sau ca renunti la ulei atunci cand gatesti, acest lucru nu inseamna ca ai o alimentatie sanatoasa. Trebuie sa recurgi la cateva obiceiuri sanatoase de alimentatie, care te vor ajuta sa iti mentii silueta si sa ai un corp sanatos.
Health.com iti vine in ajutor si iti prezinta cateva obiceiuri sanatoase de alimentatie, de care ar fi bine sa tii cont. Nu sunt sfaturi iesite din comun si nu te gandi ca trebuie sa renunti la toate poftele! Este necesar sa faci doar cateva schimbari in alimentatia ta.
8 obiceiuri sanatoase de alimentatie pentru noul an
- Nu renunta la poftele pe care le ai
Nu trebuie sa renunti la alimentele sau mancarurile care iti plac foarte mult, dar poti sa reduci cantitatile sau portiile. Foarte multe persoane reusesc sa isi mentina greutatea sau sa scape de cateva kilograme, chiar daca au continuat sa consume absolut tot ce si-au dorit. Important este cat si cum mananci.
- Este important sa ai mereu un plan
Inainte sa mergi la restaurant sa mananci, este bine sa ai un plan foarte bine pus la punct. Gandeste-te din timp ce vrei sa mananci si nu te pierde in meniu. Chiar daca foarte multe preparate te atrag, este foarte important sa consumi cat mai putina carne si sa te rezumi doar la acel preparat la care te-ai gandit inainte sa pleci de acasa.
- Nu mai numara caloriile
Daca ai obiceiul sa numeri caloriile, renunta la el! Vei ajunge de foarte multe ori sa faci foamea sau sa renunti la unele alimente sau preparate doar pentru simplul fapt ca au un numar prea mare de calorii. In plus, devine si foarte stresant sa stai sa verifici de fiecare data cate calorii urmeaza sa mananci. Mai degraba, incearca sa-ti satisfaci toate poftele, dar fara sa faci abuz.
- Mananca consistent la cina
Este adevarat ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, dar nu vrei sa te trezesti cu o senzatie puternica de foame, aproape dureroasa. Asadar, este indicat sa mananci consistent la cina, dar sanatos. Opteaza pentru preparate care sunt bogate in proteine si vitamine, cum ar fi supa de linte sau salata de varza kale. Ce mai e important – sa nu mananci cina aproape de ora de culcare pentru ca mancarea sa aiba timp sa se digere!
- Nu consuma alimente care nu arata bine
Nutritionistii ne sfatuiesc sa consumam foarte multe fructe si legume, dar poti alege un mod atractiv sa le prepari, astfel incat sa te incante mai mult ideea ca mananci alimente fierte sau pe gratar. In plus, si farfuria poate sa capete alta viata in momentul in care o decorezi cu frunze de salata sau diferite sosuri si condimente.
- Conserva fructele sau legumele
Studiile arata ca persoanele care obisnuiesc sa pastreze la rece fructele si legumele pentru mai mult timp ajung sa dezvolte un stil de viata sanatos. Astfel, cand ajungi acasa, pregateste cateva borcane in care sa pui fructele sau legumele tocate. In acest fel le vei putea servi oricand poftesti.
- Nu te simti vinovata daca mananci prea mult
Renuntarea la vina ar trebui sa se afle in topul listei cu obiceiuri sanatoase in alimentatie. Te vei simti mult mai bine si vei reusi sa ai un stil de viata mult mai sanatos daca renunti la acest sentiment!
- Consuma alimente de toate culorile
Este bine sa consumi alimente verzi, rosii, portocalii, galbene si multe altele, pentru ca acestea te ajuta sa iti mentii sanatatea si sa-i oferi organismului tau toate vitaminele si proteinele de care are nevoie.
Sursa: http://www.andreearaicu.ro/
Foto: sportlady.su